Κώστας Παπαδάκης: Οχι άλλη διαστρέβλωση

1) Η πρώτη ήταν η καθυστέρηση δημοσίευσης (23/10/2010 ενώ είχε σταλεί 3/10/2010) της απάντησής μου στο προκλητικό για την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. δημοσίευμα του υπεύθυνου έκδοσής σας Ν. Ταυρή της 2/10/2010. Δημοσιεύσατε την απάντησή μου καθυστερημένα, μετά από κατακραυγή, δέκτης της οποίας είχε γίνει και η κ. Αριάδνη Αλαβάνου, αποσιωπώντας την ημερομηνία αποστολής και χωρίς φυσικά καμμία εξήγηση για την καθυστέρηση.

2) Η δεύτερη είναι η προκλητική διαστρέβλωση των απόψεών μου σε άρθρο της κ. Αριάδνης Αλαβάνου στο τελευταίο τεύχος σας (30/10/2010).

Εκεί η κ. Αριάδνη γράφει για μένα :

Το Κ.Κ.Ε. δεν είναι μοναδικό στη μοναδικότητά του. Μοναδική είναι και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., όπως μαθαίνουμε από πλείστα όσα δημοσιεύματα της εφημερίδας Πριν. Εκεί διαβάζουμε φερ ειπείν, το «Εμείς της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., είμαστε κάτι άλλο» (Κ. Παπαδάκης Πριν 24/10).

Η αυτούσια περικοπή, από το άρθρο μου στο Πριν της 24/10, στην οποία η κ. Α.Α. αναφέρεται έχει ως εξής :

Εμείς της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, δεν είμαστε έξω από την κρίση της αριστεράς. Το αντίθετο, είμαστε ένα από τα παράγωγά της. Αλλά είμαστε και κάτι άλλο : Η ριζοσπαστική κοινωνική αριστερά που υπάρχει εδώ και δεκαετίες στους κοινωνικούς χώρους και στους κοινωνικούς αγώνες………

Ετσι, λοιπόν η συντάκτις σας διαστρεβλώνει μία περικοπή εντελώς αυτοκριτική αφαιρώντας μία λέξη και παρουσιάζοντας την υπόλοιπη φράση έξω από το πλαίσιό της για να με εμφανίσει στο αναγνωστικό σας κοινό ως μονολιθικό και να με ταυτίσει με το Κ.Κ.Ε.

Δεν με ενοχλεί ποτέ η αντιπαράθεση. Αλλά η διαστρέβλωση δεν έχει σχέση με διάλογο και αντιπαράθεση. Δεν έχετε δικαίωμα να παρουσιάζετε τις απόψεις του άλλου όπως σας βολεύουν για να τις χτυπήσετε.

Και με λύπη μου διαπιστώνω ότι στη διαστρέβλωση είσθε εσείς που ταυτίζεσθε με το Κ.Κ.Ε.

Η αριστερά δεν έχει ανάγκη από έναν νέο Ριζοσπάστη. Αξίζει πραγματικά καλύτερη τύχη.

Κώστας Παπαδάκης