Κρίσιμη αναμέτρηση στο ΜΕΤΡΟ

Η σκληρή κόντρα που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα στο Σωματείο του ΜΕΤΡΟ είναι καμπανάκι για όλους τους εργαζόμενους που θέλουν την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και τρόικα. Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ -που θέλει τον συμβιβασμό με την πολιτική της κυβέρνησης- επιτίθεται με κάθε τρόπο κατά των δυνάμεων που στηρίζουν τους αγώνες και είναι υπέρ της συντονισμένης απεργίας διαρκείας στα ΜΜΜ μέχρι να ανατραπούν τα μέτρα του μνημονίου.

Οι διαλυτικές πρακτικές της ΠΑΣΚΕ, που ξεκινούν από αποχή από τις συνεδριάσεις του ΔΣ και φτάνουν μέχρι το να πηγαίνει το Σωματείο στα δικαστήρια, έχουν ως κύριο στόχο να απομονώσουν και να διώξουν από τη θέση του τον σημερινό πρόεδρο του Σωματείου που συσπειρώνει και εκφράζει το αγωνιστικό κομμάτι των εργαζόμενων στο χώρο. Φοβούμενη μάλιστα μια εκλογική αναμέτρηση με τις δυνάμεις των απεργιών, η ΠΑΣΚΕ προσπαθεί να πετύχει την ανακατάληψη του Σωματείου του ΜΕΤΡΟ, όχι με εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ, αλλά με ανασύσταση προεδρείου.

“Τη Δευτέρα 1 Νοέμβρη υπήρχε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου, αλλά δεν έγινε γιατί η ΠΑΣΚΕ ήταν απούσα”, μας είπε η Αρετή Κοκόρου, εργαζόμενη στο ΜΕΤΡΟ περιγράφοντάς μας τα τελευταία επεισόδια από τους εκβιασμούς της ΠΑΣΚΕ, “Παράλληλα, την περασμένη Παρασκευή, η ίδια παράταξη μας έστειλε στο Σωματείο έγγραφο με δικαστικό επιμελητή που ζητά ανασύσταση του προεδρείου, με κατηγορίες ότι το Σωματείο είναι στα όρια της παρανομίας και άλλες τέτοιες συκοφαντίες. Την Τετάρτη 3 Νοέμβρη θα γίνει τακτικό ΔΣ και εκεί θα συζητηθεί πρώτον, η ανασύσταση του προεδρείου και δεύτερον, το κείμενο που έχει κατατεθεί με τις υπογραφές κοντά 400 συναδέλφων με πρόταση μομφής προς το ΔΣ καλώντας το να αποφασίσει ημερομηνία εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ.

Δεν μας φτάνουν οι περικοπές, οι απολύσεις και όλες οι επιθέσεις της εργοδοσίας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον εμφύλιο της ΠΑΣΚΕ, έναν πόλεμο που έχουν ξεκινήσει συνδικαλιστές που μπορεί τώρα να μην είναι στο προσκήνιο, αλλά τους γνωρίζουμε από το σαθρό καθεστώς, της αδιαφάνειας και της αναξιοκρατίας, που είχαν εδραιώσει τα προηγούμενα χρόνια εδώ. Εχει δοθεί εντολή άνωθεν να συμμορφωθούν οι συνδικαλιστές που δεν συμμορφώνονται, αλλιώς να εξολοθρευτούν. Οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ στην πλειοψηφία τους στηρίζουμε τον πρόεδρο του Σωματείου Αντώνη Σταματόπουλο που έχει αποδείξει ότι δεν παίρνει εντολή από κανέναν και αγωνίζεται μόνο για το συμφέρον όλων των εργαζόμενων. Ο πόλεμος που μας έχουν εξαπολύσει είναι για μας κινητήρια δύναμη για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε”.