ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πάνω από 60 αγωνιστές συμμετείχαν και στην εκδήλωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής, την Παρασκευή 29 Νοέμβρη στη Νέα Σμύρνη και δεκάδες άλλοι στην εκδήλωση στου Ζωγράφου την ίδια μέρα με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο περιφερειάρχη του Κεντρικού Τομέα της Αττικής, Γιάννη Σηφακάκη. Στην συνέχεια, τον λόγο πήραν ο Παναγιώτης Σωτήρης,  η Νίκη Αργύρη, ο Κώστας Κωστόπουλος, υποψήφιοι στην Περιφέρεια στον Κεντρικό Τομέα της Αττικής, ενώ παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η υποψήφια δήμαρχος με το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου, Ράνια Νενεδάκη.

Μαζική ήταν και η συγκέντρωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής που οργανώθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής 31 Οκτωβρίου σε ανοιχτό χώρο στην Γλυφάδα με τη συμμετοχή πάνω από 50 αγωνιστών. Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε πλατιά λαϊκή συγκέντρωση-συζήτηση στον Κορυδαλλό με ομιλητές τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, Άγγελο Χάγιο, τον υποψήφιο αντι-περιφερειάρχη Πειραιά, Νίκο Καββαδά και τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά, Θανάση Διαβολάκη. Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την μαζικότητα της ανταπόκρισης των κατοίκων του Κορυδαλλού και της ευρύτερης περιοχής αλλά και από την ουσιαστική και δυναμική  συμμετοχή στην συζήτηση των παρευρισκομένων εργαζομένων, φοιτητών και ανέργων αλλά και των σημαντικών παρεμβάσεων των υποψηφίων στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια των αριστερών αντικαπιταλιστικών συνδυασμών. Ενδεικτικό της αγωνιστικής διάθεσης ήταν το γεγονός ότι στην εκδήλωση μοιράστηκαν 5.000 ψηφοδέλτια και μαζεύτηκαν 150 ευρώ οικονομικής ενίσχυσης για τις ανάγκες της καμπάνιας.

Πλούσια συζήτηση

Εβδομήντα τουλάχιστον αγωνιστές συμμετείχαν την Κυριακή 31 Οκτώβρη, στην πολύ πετυχημένη εκδήλωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αγία Παρασκευή με εισηγητές τον υποψήφιο για την αντιπεριφέρεια Βόρειου Τομέα, Κώστα Παπαδάκη και τον Σταμάτη Χατζηδήμου. Στην πλούσια συζήτηση, που ακολούθησε, το λόγο πήραν εργαζόμενοι από μια σειρά χώρους που δίνουν τη μάχη ενάντια στις απολύσεις και τις περικοπές, νοσοκομειακοί γιατροί, εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν υποψήφιοι από τους γειτονικούς δημοτικούς συνδυασμούς «Εκτός των Τειχών» και «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου». Την Παρασκευή 29 Οκτώβρη έγιναν στο Χαλάνδρι τα εγκαίνια του περιπτέρου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής και αμέσως μετά ακολούθησε εξόρμηση σε μαθητική συναυλία της «Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου».

«Καθώς η 7η Νοεμβρίου πλησιάζει, οι γνώστες και φίλοι της Ανυπότακτης Πετρούπολης πληθαίνουν. Κι αυτό, γιατί οι εξορμήσεις στο προεκλογικό περίπτερο έχουν αυξηθεί, λειτουργώντας το πρωί και απόγευμα καθημερινά. Φυσικά, εξορμήσεις γίνονται και σε άλλους χώρους της περιοχής, όπως καφετέριες, καφενεία, παιδικές χαρές και παρεμβάσεις σε δρώμενα της πόλης όπως το πανηγύρι/παζάρι του Αγ. Δημητρίου. Ακόμη, και οι εργατικοί χώροι που έχουν φτάσει τα υλικά μας έχουν αυξηθεί. Δημαρχείο, γκαράζ του δήμου, εφορία, τράπεζες. Οι δύο αφίσες μας έχουν κολληθεί μαζικά σε όλη τη περιοχή» μας λέει η Τζέο Μοδέ, υποψήφια στο Δήμο Πετρούπολης.

Προεκλογικές εκδηλώσεις-συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και σε μια σειρά από εργασιακούς χώρους: Εικοσιπέντε εργαζόμενοι συμμετείχαν στην εκδήλωση στο Μέγαρο του ΟΤΕ, την περασμένη Τρίτη με ομιλητές το Μιχάλη Ρίζο, υποψήφιο με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας και τους Γιάννη Σηφακάκη, Γιώργο Στεφανή και Αναστασία (Μπλάνα) Μουστάκα, εργαζόμενη στον ΟΤΕ από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση και τέθηκαν ερωτήματα προς τους ομιλητές. «Στο Δήμο Ταύρου έγινε στις 7 το πρωί την περασμένη Τετάρτη, εκδήλωση με ομιλητή το Γιάννη Σηφακάκη, όπου συμμετείχαν πάνω από 15 εργαζόμενοι. Η συζήτηση άνοιξε, όχι μόνο πάνω στη γελοιότητα της διακαναλικής του ΓΑΠ, αλλά και τα μηνύματα που στέλνουν οι εργαζόμενοι στη Γαλλία» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Γιάννης Μαραβελάκης, υποψήφιος με την «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας».

Αλλά και στις σχολές, με πρώτο το Φυσικομαθηματικό της Αθήνας, όπου πάνω από 100 φοιτητές συμμετείχαν στη συζήτηση που οργανώθηκε με ομιλητές τον Αγγελο Χάγιο και το Γιάννη Σηφακάκη. Όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε μια πλούσια συζήτηση πάνω στη σύνδεση της εκλογικής μάχης με τους αγώνες, τις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τον αρνητικό και υπέρ του κεφαλαίου και των κομμάτων της άρχουσας τάξης ρόλο που έχει η αποχή, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες.