Αντιρατσιστική κινητοποίηση στο Αιγάλεω

Την Τετάρτη 20/10 ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκε στον 52χρονο Πακιστανό μετανάστη και λαχειοπώλη, Ριάζ Αχμέντ, στις 9.30μμ στη διασταύρωση Ιεράς οδού και Θηβών. Πιο πριν, ένας από αυτούς που συμμετείχαν στην επίθεση είχε δοκιμάσει να πάρει ένα λαχείο χωρίς να το πληρώσει μέσα σε καφέ της περιοχής. Εκεί, τον σταμάτησε ένας θαμώνας, αλλά δεν ήταν αρκετό. Ο Ριάζ μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νίκαιας με ασθενοφόρο αφού δέχτηκε χτυπήματα ακόμα και με σιδερογροθιά. Ο δράστης συνελήφθη μετά από μήνυση φίλων και γνωστών του Ριάζ, αλλά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής ακολούθησαν νέες απειλές από τη ρατσιστική συμμορία με την κάλυψη των αστυνομικών φρουρών.

Απάντηση

Η απάντηση δόθηκε με τη μαζική διαδήλωση της Κυριακής όπου συμμετείχαν πολλοί Πακιστανοί μετανάστες, αλλά και αντιρατσιστές από τη γειτονιά.

Από τη μεριά της τοπικής επιτροπής της ΚΕΕΡΦΑ μίλησε ο Μιχάλης Θεοδωράκης, υποψήφιος της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής» στον τομέα Δυτικής Αθήνας της Περιφέρειας Αττικής. «Χαιρετίζουμε την αντιρατσιστική συγκέντρωση που γίνεται ενάντια στην επίθεση σε μετανάστη από το Πακιστάν από φασιστική ομάδα που δρα στο Αιγάλεω. Καταδικάζουμε τις πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ που όλοι μαζί ψήφισαν ή στηρίζουν το Μνημόνιο και θέλουν οι μετανάστες να είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι λέγοντας ότι αυτοί φταίνε για την κρίση. Οι ίδιοι που διαλύουν τις κοινωνικές υποδομές, τους παιδικούς σταθμούς, τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας είναι αυτοί που στοχοποιούν τους μετανάστες. Τους λέμε ότι θα μας βρίσκουν κάθε ώρα και κάθε στιγμή μπροστά τους, θα είμαστε ενωμένοι ντόπιοι και μετανάστες εργάτες».

Την κινητοποίηση στήριξαν επίσης η επικεφαλής της «Ανυπόταχτης Πετρούπολης», Κατερίνα Πατρικίου και τοπικές κινήσεις, ενώ χαιρέτισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιος Δήμαρχος με την "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας".

Η πορεία έκανε το γύρο της γειτονιάς, πέρασε από το Αστυνομικό Τμήμα καταγγέλοντας τη συγκάλυψη της Αστυνομίας στην επίθεση και κατέληξε στην πλατεία Εσταυρωμένου.