Είμαστε περήφανοι για τη μάχη που δώσαμε

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας με την εκλογή της στο Δημοτικό Συμβούλιο έφερε στο προσκήνιο τον κόσμο της αντίστασης, του Δεκέμβρη του 2008, των πανεργατικών, της αντίστασης στο ρατσισμό και τους φασίστες, των αγώνων στις γειτονιές της πόλης που ρημάζουν παραπέρα με τις περικοπές του Μνημονίου. Κατάφερε να εκφράσει την οργή με πολιτική αντικαπιταλιστική, με μια καμπάνια στους δρόμους, τους εργασιακούς χώρους, τα πανεπιστήμια.

Πήραν στα χέρια τους αυτή τη πολιτική μάχη νέες συντρόφισσες και σύντροφοι, μετανάστες-στριες, φοιτήτριες-τές. Στη ίδια περίοδο, υποψήφιοι της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας βρέθηκαν στο πλευρό δυναμικών αγώνων, όπως στις συγκοινωνίες, στον ΟΣΕ, το Μετρό και την ΕΘΕΛ, στα ΜΜΕ, στα νοσοκομεία. Βρέθηκαν σε μάχες κατά του ρατσισμού με τη στήριξη του ηρωικού αγώνα των Ιρανών απεργών πείνας. Με την οργάνωση της συμμετοχής των μεταναστών στη μάχη των εκλογών κόντρα στη παρεμπόδιση της από τα φασιστοειδή, με στήριξη της παρουσίας τους στα εκλογικά τμήματα τη μέρα των εκλογών ενάντια στις προκλήσεις των νεοναζί.

Με αυτή την πρόσφατη πετυχημένη παρέμβαση, δεν επαναπαυόμαστε! Αντίθετα ετοιμαζόμαστε να κάνουμε τη παρουσία μας στο Δήμο ευκαιρία για να οργανωθούν οι μάχες στις γειτονιές και να νικήσουν. Να κάνουμε την ελπίδα να κυριαρχήσει παντού και όχι τον φόβο!

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

«Πάρτε το μνημόνιό σας, την αντεργατική πολιτική σας και φύγετε!». Αυτό φωνάζει το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών. Είναι η κραυγή του 1.800.000 ψηφοφόρων που γύρισαν την πλάτη στα κόμματα που είχαν ψηφίσει ένα μόλις χρόνο πριν, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.  Είναι η κραυγή που έρχεται από τις πανεργατικές απεργίες, η κραυγή της 5ης Μάη που όχι μόνο δεν έσβησε, αλλά είναι τόσο δυνατή που τρομάζει την κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της.

Οι φανερές πλέον συνέπειες της οικονομικής κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων έχουν κάνει εκατομμύρια εργαζόμενους να στενάζουν και να αναζητούν διέξοδο. Κι αν αυτές οι εκλογές έδειξαν μια κατεύθυνση προς την οποία αναζητείται διέξοδος, αυτή είναι η αριστερά και μάλιστα το κομμάτι της που είχε τοποθετηθεί «αντισυστημικά», δηλαδή (παρά τις γνωστές και πολύ σημαντικές διαφορές τους) το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ότι πρόκειται για τους μόνους δύο πολιτικούς σχηματισμούς που αύξησαν τις ψήφους τους δεν είναι καθόλου τυχαίο αλλά ενδεικτικό των τάσεων που τείνουν να διαμορφώνονται στην κοινωνία, σαν αποτέλεσμα της αίσθησης (έστω αδύναμης ακόμα) ότι η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που μόνο ριζικές λύσεις που ν’άρχονται σε αντίθεση με τη λογική του συστήματος μπορεί να είναι αποτελεσματικές και να βελτιώσουν τη θέση των εργαζόμενων.

Το εξαιρετικό για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτέλεσμα δικαιώνει τη γραμμή που ήθελε αυτές τις εκλογές κεντρική πολιτική μάχη που πρέπει να δοθεί στο έδαφος της προγραμματικής μας πρότασης εργατικής διεξόδου από την κρίση στην προοπτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Ζητήσαμε από τον κόσμο εκλογική ενίσχυση με αυτή τη γραμμή και μας την έδωσε, έχουμε μεγάλη ευθύνη να την μετασχηματίζουμε σε γερή οργανωτική συγκρότηση, ισχυρή πολιτική παρουσία και κυρίως σε συμβολή στους κρίσιμους αυριανούς αγώνες. Από αυτούς θα εξαρτηθεί η έκβαση της αναμέτρησης, το εκλογικό αποτέλεσμα ενθαρρύνει το ξέσπασμά τους.

Στον Πειραιά δώσαμε μια δύσκολη μάχη που μας οδήγησε λίγες ψήφους μακριά από την έδρα στο Δ.Σ. Θα συνεχίσουμε, για να γίνει «πόλη του αγώνα και της ανατροπής» όπως έλεγε το προεκλογικό μας σύνθημα.

Θανάσης Διαβολάκης, Επικεφαλής του συνδυασμού Ανταρσία στο Λιμάνι

Αέρας αντικαπιταλισμού, έτσι μπορούν να χαρακτηριστούν οι 100.000 ψήφοι των κατεβασμάτων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις περιφέρειες και τα συνολικά ποσοστά. Συνολικά βλέπουμε θετικά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει από τη δύναμή του και η ΝΔ δεν την καρπώνεται. Αντίθετα φαίνεται ότι η αριστερά κερδίζει έδαφος. Αντίστοιχες εικόνες είχαμε και στα Γιάννενα. Στο Δήμο με τη ΔΡΑΣΥ κερδίσαμε το 4,2%, κάτι που μας γεμίζει με έμπνευση και αισιοδοξία και στην περιφέρεια Ηπείρου 2.6%, ποσοστά με τα οποία εκλέγουμε ένα περιφερειακό και ένα δημοτικό σύμβουλο.

Τα αποτελέσματα αυτά έχουν καταφέρει να βάλουν τους αντικαπιταλιστές στο χάρτη της κεντρικής πολιτικής σκηνής και αυτό μας δίνει μεγάλες δυνατότητες. Προεκλογικά βρεθήκαμε σε όλους τους μεγάλους εργατικούς χώρους της πόλης μας. Κάποιους τους επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική, η συζήτηση για τη διαγραφή του χρέους έμπαινε σε άλλη βάση όπως και για την κλιμάκωση των απεργιών. Γι' αυτό θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη βδομαδιάτικη παρέμβασή μας και σε αυτούς τους νέους χώρους που βρεθήκαμε!

Αργυρή Ερωτοκρίτου, υποψήφια με τη Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση(ΔΡΑΣΥ)

Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου εκφράστηκε η αποδοκιμασία και η οργή των εργαζόμενων για το μνημόνιο και τα κόμματα που το στηρίζουν. Η αριστερή στροφή που αναδείχτηκε είναι απόδειξη ότι οι αγώνες  της προηγούμενης περιόδου δεν πήγαν χαμένοι. Ένα σαφές και διακριτό κομμάτι αυτής της ριζοσπαστικοποίησης είναι και οι πάνω από 16600 ψήφοι που πήρε η «Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και Καλλικράτη» που μας έδωσαν μια έδρα στο νέο περιφερειακό συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι αντικαπιταλιστές μπορούν να πρωταγωνιστούν και εκεί που υποτίθεται ότι είναι τα προπύργια της πιο μαύρης δεξιάς σε όλες τις εκδοχές της.

Η πρόταση μας για διαγραφή του χρέους ήταν το κλειδί για την επιτυχία μας. Είτε σε τηλεοπτκές και ραδιοφωνικές συζητήσεις, είτε στις εξορμήσεις στις γειτονιές, είτε κυρίως στις περιοδείες μας στους εργατικούς χώρους το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα άναβε θυελώδεις συζητήσεις και έδινε έμπνευση σε κάθε εργαζόμενο.  Το επόμενο βήμα είναι αυτό το ρεύμα που είδαμε στην κάλπη να μετατραπεί και σε οργανωμένη δύναμη τόσο στους εργατικούς αγώνες όσο και στις πολιτικές μάχες που θα έρθουν και να δυναμώσουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά που θα πρωτοστατήσει σε νέες και μεγαλύτερες ανταρσίες.

Γιάννης Κούτρας, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας

Όσο και να ακούγεται περίεργο, την περιμέναμε την άνοδο, αλλά όπως και να το κάνεις είναι εντυπωσιακή. Από τις 900 ψήφους εκτιναχτήκαμε στις 6540. Είναι όλος αυτός ο κόσμος που στις εξορμήσεις μας έλεγε ότι θα μας ψηφίσει, ότι θέλει να διαμαρτυρηθεί. Ειδικά, εδώ στην Αλεξανδρούπολη που μας ξέρουν πολλά χρόνια. Ανοίγαμε το ζήτημα για τη διαγραφή του χρέους. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν μας «έπαιζαν» τα τοπικά Μέσα. Μόνο μετά από φασαρία με κάλεσαν για συνέντευξη μόλις την Παρασκευή πριν τις εκλογές.

Πολλοί σύντροφοι δεν πίστευαν το αποτέλεσμα. Ο κόσμος το έχει αντιμετωπίσει πολύ θετικά. Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές περνούσε από τη δουλειά μου ακόμα και κόσμος που δεν μας ψήφισε και μας έδινε μπράβο και συγχαρητήρια.

Έχουμε πολλά να κάνουμε από εδώ και πέρα. Από το να κοντράρουμε την εγκατάσταση της FRONTEX στην περιοχή που θα αυξήσει την καταστολή απέναντι στους μετανάστες, μέχρι τις εργατικές μάχες που συνεχίζονται, όπως την αντίσταση στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ.

Γιώργος Μποτσίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης με την Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Δημοτικό σύμβουλο στο δήμο Περιστερίου εξέλεξε η Αριστερή κίνηση Περιστερίου για πρώτη φορά από τότε που συγκροτήθηκε η δημοτική κίνηση. Στο Περιστέρι σε αυτή την εκλογική μάχη δουλέψαμε ταυτόχρονα για το δημοτικό σχήμα και για το κατέβασμα της Αντικαπιταλιστικής ανατροπής στην περιφέρεια. Κάναμε περιοδείες κάθε βδομάδα σε όλους τους εργατικούς χώρους: στο γκαράζ του δήμου, στο δημαρχείο, στα ΕΛΤΑ, στη ΔΕΗ , στο ΙΚΑ, στην Εφορία, στη Νομαρχία, στο εργοστάσιο της ελίτ. Κάναμε εξορμήσεις πόρτα-πόρτα στις γειτονιές.

Διαπιστώναμε την οργή του κόσμου και τη διάθεση του να μαυρίσει ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΛΑΟΣ και να ενισχύσει την αριστερά. Ανοίγαμε τη συζήτηση για την διαγραφή του χρέους και την ανάγκη να ενισχυθεί η αντικαπιταλιστική αριστερά για να δυναμώσουν οι αγώνες.

Την ημέρα των εκλογών στήσαμε τραπεζάκια σε 8 σχολεία, όπου κόσμος που δεν τον ξέραμε έπαιρνε το ψηφοδέλτιο κι άφηνε το τηλέφωνο του για να συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Διακινήσαμε 130 φύλλα της εργατικής αλληλεγγύης τη βδομάδα των εκλογών. Είναι ευκαιρία να δυναμώσουμε και να μαζικοποιήσουμε την τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου.

Λίλιαν Μπουρίτη, υποψήφια με την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Στην Πετρούπολη για πρώτη φορά από την Μεταπολίτευση κατέβηκαν 7 συνδυασμοί για τις δημοτικές εκλογές. Μέσα σε αυτό το σκηνικό η Ανυπότακτη Πετρούπολη έβαλε από την αρχή το ζήτημα του κεντρικού χαρακτήρα αυτών των εκλογών.

Όλοι όσοι συγκροτήσαμε αυτόν τον συνδυασμό, αλλά και όλοι όσοι ήρθαν μαζί μας στην πορεία βγήκαμε και μιλήσαμε στην γειτονιά για την αντίθεσή μας στο Μνημόνιο, τα μέτρα, το ΔΝΤ και το αίτημα για την διαγραφή του χρέους. Σε κάθε μας παρέμβαση τονίσαμε ξεκάθαρα την θέλησή μας να παλέψουμε με απεργίες και κινηματικές διεκδικήσεις για να απαιτήσουμε την κρατικοποίηση των τραπεζών, την απαγόρευση των απολύσεων την ρήξη με την ΕΕ αλλά και με το σύστημα που γεννάει κρίσεις σαν κι αυτή που ζούμε.

Σε κάθε μας παρέμβαση στην γειτονιά, στην αγορά, στην Λαϊκή, στους εργαζόμενους του δήμου, της εφορίας, αλλά και στο ίδιο το περίπτερο και όπου πήγαμε τις τελευταίες 3 σχεδόν βδομάδες συναντούσαμε κόσμο που συμφωνούσε μαζί μας, συζήταγε και ερχόταν ξανά και ξανά για να δηλώσει την συμπαράστασή του στον αγώνα μας. Και βέβαια υπήρχε και κόσμος που μπορεί παλιότερα να ψήφιζε είτε ΣΥΡΙΖΑ είτε ΚΚΕ που μας στήριξε αυτή την φορά γιατί θέλησε να δώσει λόγο και δύναμη στην Αντικαπιταλιστική Αριστερά.

Το τοπικό αποτέλεσμα δικαίωσε όλους τους συντρόφους, με 562 ψήφους και ποσοστό 2,80% και έχοντας αυτή την στιγμή χάσει την έδρα για 12 ψήφους ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι το επόμενο διάστημα και στους αγώνες που έρχονται θα πρέπει με πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση να παρεμβαίνουμε στην γειτονιά και να βρεθούμε ξανά με όλο τον κόσμο είτε μας στήριξαν είτε όχι για να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας σε κάθε επίπεδο.

Στήριγμα μας σε όλη αυτή την προσπάθεια είναι οι χιλιάδες που δυνάμωσαν την αντικαπιταλιστική αριστερά σε πανελλαδικό επίπεδο. Αυτό δίνει σε όλους μας την δύναμη να παλέψουμε ακόμα πιο αποφασιστικά.

Κατερίνα Πατρικίου, επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μάχη ψήφο την ψήφο έδωσαν οι συνδιασμοί “Ανυπότακτη Πετρούπολη” και “Ανταρσία στο Λιμάνι” στον Πειραιά για να κερδίσουν έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι βέβαιο ότι θα απαιτηθεί επανακαταμέτρηση για να μην αποκλειστούν άδικα για λίγες ψήφους.

Το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών στην Κρήτη ήταν πολύ καλό  για την αντικαπιταλιστική αριστερά, αλλά και τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχασε περίπου 70.000 ψήφους. Η κατακραυγή για τον ΓΑΠ και την παρέα του, ήταν συντριπτική ακόμη και στο πιο δυνατό τους «κάστρο». Η Ν.Δ. διασπασμένη και σε κρίση  κάθε άλλο παρά μπόρεσε να συνέλθει από την ήττα του περασμένου χρόνου. Το ακροδεξιό δεκανίκι τους το ΛΑ.Ο.Σ. δεν μπόρεσε να κατέβει καθόλου σ’ αυτές τις εκλογές στο νησί. Αιτία γι’ αυτό ήταν οι αντιρατσιστικοί και αντιφασιστικοί αγώνες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα και προκάλεσαν κρίση στους φασίστες. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε τις δυνάμεις του, ενώ σημαντική άνοδο σημείωσαν οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αυτό που ήταν πιο εντυπωσιακό ήταν ο πενταπλασιασμός σχεδόν των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Η συσσωρευμένη οργή και το κλίμα ριζοσπαστικοποίησης που είναι έντονα στην Κρήτη, όπως και σε όλη τη χώρα, οδήγησαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Σ’ αυτό όμως συνέβαλαν και οι πολιτικές επιλογές που κάναμε το προηγούμενο διάστημα, σε ότι αφορά στον τρόπο και στο περιεχόμενο του κατεβάσματός μας, η συνεπής παρουσία μας στους αγώνες και οι δεσμοί που έχουμε αρχίσει να αποκτούμε σε εργατικούς και φοιτητικούς χώρους .

Η επιλογή να  προβάλλουμε ένα συνολικό πολιτικό και όχι αυτοδιοικητικό προφίλ, με σαφή αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά, καθώς και η πρόταξη των συνθημάτων για παύση πληρωμής του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, απαγόρευση των απολύσεων, μας έκανε διακριτούς σε μεγάλα τμήματα εργαζομένων. Η παρέμβαση μας στους εργατικούς χώρους ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Φτάσαμε σε περισσότερους από αυτούς που παρεμβαίνουμε συνήθως. Ακόμη όμως και σε χώρους που παρεμβαίνουμε εδώ και χρόνια, πρώτη φορά μιλήσαμε με τόσο απόλυτα πολιτικούς όρους και όχι μόνο συνδικαλιστικούς.  Μεγάλος αριθμός από τις ψήφους που πήραμε οφείλεται στη σχέση μας, με τους χώρους εργασίας. Ενδεικτικό είναι ότι οι σύντροφοι που παρεμβαίνουν στα συνδικάτα, είναι πολύ ψηλά και στους σταυρούς  προτίμησης. Ακόμη και αυτοί που δεν έκαναν το βήμα να μας ψηφίσουν μας άκουσαν με μεγάλη προσοχή.

Η ίδια η προσπάθεια συγκρότησης της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβασης στη Κρήτη, μας έκανε ακόμη πιο δυνατούς και σ’ ένα ακόμη επίπεδο. Για πρώτη φορά προσπαθήσαμε να εξειδικεύσουμε το τι σημαίνει ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης σε τοπικό επίπεδο και να προχωρήσουμε τις απόψεις μας και την κριτική μας σε περισσότερα ζητήματα.

Η έδρα που κερδίσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο μπορεί να γίνει η ντουντούκα όλων των αντιστάσεων που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα στη Κρήτη. Αυτό μεγαλώνει τις ευθύνες μας. Είναι καθήκον για την αντικαπιταλιστική αριστερά να συγκροτηθεί και να προσπαθήσει να αποκτήσει ακόμη βαθύτερες ρίζες ισχυροποιώντας και επεκτείνοντας τους δεσμούς με τα κινήματα και τους αγώνες.

Σεραφείμ Ρίζος, περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Κρήτης

Πριν από ένα μήνα περίπου, ανοίγοντας στην Ζάκυνθο την προεκλογική καμπάνια για την περιφέρεια στα Ιόνια, είχαμε δύο στόχους. Ο πρώτος ήτανε, να μπορέσουμε να βρεθούμε σε όλους τους εργατικούς χώρους, τη κεντρική πλατεία  και να διοργανώσουμε μια ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή όλου του κόσμου που είχαμε δουλέψει μαζί το προηγούμενο διάστημα. Ο δεύτερος ήτανε, να ανοίξουμε παντού τη πολιτική συζήτηση για τη διαγραφή του χρέους, την απαγόρευση των απολύσεων, την κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο και την ανάγκη για πλήρη δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες, δένοντας τα, με κεντρικά πολιτικά ζητήματα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας της οποίας το μεγαλύτερο κομμάτι της έχει χτυπηθεί  άσχημα από τις κυβερνητικές επιλογές.

Σε αυτή τη μάχη ούτε ένας σύντροφος παλιός ή νέος δεν έμεινε απέξω. Εκτός όμως από τους συντρόφους και φίλοι της Ανταρσυα στη Ζάκυνθο συμμετείχαν στη προσπάθεια. Η ανταπόκριση που είχαμε ξεπέρασε και αυτό που περιμέναμε, το ενδιαφέρον που συναντήσαμε στους εργατικούς χώρους (ΟΤΕ, ΔΕΗ, Δήμος Ζακυνθίων, υγειονομικό, νοσοκομείο ) ήταν εντυπωσιακό .

Όλοι ήθελαν να μάθουν τι προτείνουμε και πώς να οργανώσουμε από κοινού την αντίσταση στην επίθεση της κυβέρνησης και τρόικας. Η εμφάνιση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ήταν καλή, στην ανοικτή εκδήλωση 31/10 η συζήτηση που έγινε ήτανε από τις πιο μεστές πολιτικά που είχαμε οργανώσει στη Ζάκυνθο.

Το αποτέλεσμα των εκλογών εξαπλασίασε τις ψήφους μας συγκριτικά με τις περσινές βουλευτικές εκλογές και η επιτυχία αυτή μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε για ακόμη μεγαλύτερη και δυνατότερη ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ζάκυνθο.

Τόνια Λαχανιώτη, περιφερειακή σύμβουλος Ιόνιων Νησιών

Το μαύρισμα των κομμάτων του μνημονίου ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ στις εκλογές της Κυριακής δεν έχει προηγούμενο. Πέρα από τα αποτελέσματα που το αποδεικνίουν ξεκάθαρα, νομίζω πως η ίδια η μέρα των εκλογών ήταν αποκαλυπτική για το πόσο οργισμένος είναι ο κόσμος.

Δεκάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών πέρασαν από το τραπεζάκι που είχαμε στήσει έξω από τα εκλογικά τμήματα στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Ζωγράφου, εκφράζοντας μας με το πιο ζωντανό τρόπο την ανάγκη τους να τιμωρήσουν το μαύρο μπλοκ του Μνημονίου. Πολύς ήταν ο κόσμος που ήρθε να μας γνωρίσει και να δηλώσει τη στήριξή του στην Αντικαπιταλιστική Αριστερά, τόσο στο δήμο με το “Κίνημα στη Πόλη” όσο και στη περιφέρεια με το κατέβασμα της “Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής”. Οι 1300 ψήφοι (5%) στο “Κίνημα στη Πόλη” και η εκλογή δημοτικού συμβούλου είναι αποτέλεσμα της δράσης μας όλο το προηγούμενο διάστημα και η σύνδεσή μας με τα πιο μαχητικά κομμάτια των εργαζόμενων τόσο στις 6 πανεργατικές απεργίες μέσα στα νοσοκομεία, το δήμο και τα σχολεία της περιοχής όσο και στα κινήματα ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή και ενάντια στη καταστροφή του πράσινου. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε επίσης η σύνδεση του “Κινήματος στη Πόλη” με τα υπόλοιπα αντικαπιταλιστικά  ψηφοδέλτια μέσα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ανάδειξη του αντικαπιταλιστικού προγράμματος ως το μοναδικό εργαλείο για τη πάλη μας ενάντια στα αφεντικά. Το επόμενο διαστημά διεκδικούμε να κρατήσουμε τη σχέση μας με όλον αυτό το κόσμο και να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε μάχη που θα ξεσπάσει μέσα στη γειτονιά.

Γιώργος Τσαμούρης, υποψήφιος με το Κίνημα στην Πόλη στου Ζωγράφου

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ κατέγραψε ποσοστό 1,71% (6370 ψήφους μέχρι στιγμής) και αυτό έγινε λόγω της αριστερής διάθεσης που επικρατεί στην εργατική τάξη, και τη φτωχή αγροτιά αλλά και λόγω του αντικαπιταλιστικού μας προγράμματος. Αυτή η εκτίναξη του ποσοστού και του απόλυτου αριθμού μας σε ψήφους στην περιφέρεια της Πελοποννήσου είναι κομμάτι της πανελλαδικής πρωτοφανούς ανόδου των ψηφοδελτίων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., που γράφει ιστορία…

Οι εξορμήσεις  μας με την Εργατική Αλληλεγγύη και τα υλικά του συνδυασμού στη μεγάλη διαδήλωση της Φουλγκόρ, στη λαϊκή του Σαββάτου, στη νομαρχία, στη συνέλευση των καθηγητών για τα ΚΥΣΔΕ, στο νοσοκομείο, στο δήμο, τη ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ στην Κόρινθο μας έδειξαν ότι ο κόσμος διψάει για τις ιδέες μας όπως σκιαγραφούνται στο αντικαπιταλιστικό μας πρόγραμμα. Η ίδια εικόνα και στην εφορία, στη ΔΕΗ και τη γραμματεία του πανεπιστημίου στο Ναύπλιο, αλλά και στην εξόρμηση μας στην πλατεία της Καλαμάτας και του Άργους. Η εμπειρία των υπόλοιπων συντρόφων που εξόρμησαν στα χωριά ήταν επίσης πολύ ενθαρρυντική, αλλά η επιλογή να πάμε στους εργατικούς χώρους που βράζουν παρόλο που δεν είχαμε ξαναπάει πρόσφατα αποδείχτηκε πολύτιμη. Εκεί έγιναν χρεώσεις ψηφοδελτίων και υλικών και άνοιξε μεγάλη και πλούσια συζήτηση για το μέλλον. Η απαγόρευση των απολύσεων, το όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ, η διαγραφή του χρέους μας έφερε κοντά με πάρα πολλούς εργαζόμενους και γι’ αυτό πιστεύω ότι πήραμε τόσες πολλές ψήφους παρόλο που δεν είχαμε σταθερή παρουσία το προηγούμενο διάστημα σε όλους αυτούς τους χώρους.

Αυτή η  καινούρια εμπειρία και κατάκτηση  των Αντικαπιταλιστών στις φετινές εκλογές μας δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά και μας βάζει καινούρια καθήκοντα για το επόμενο διάστημα. Στην Κόρινθο πήραμε 1612 ψήφους, κάναμε προεκλογική συγκέντρωση όπου η συζήτηση άναψε για τα καλά, κάναμε βήματα χτισίματος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ μας εμπιστευτήκανε όπως ο Πάνος Δ. που μάλιστα μπήκε και υποψήφιος στο συνδυασμό συμφωνώντας με τη διαγραφή του χρέους. Άρα, το επόμενο διάστημα από σαφέστατα καλύτερη θέση με όλο αυτό τον κόσμο που μας στήριξε και φυσικά και τους υπόλοιπους εργάτες έχουμε να μπούμε στις μάχες και να τις καθορίσουμε όπως ποτέ άλλοτε μέχρι τη νίκη.

Χρίστος Αργύρης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με την Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μοριά