Δήμοι - Απεργία 19 Νοέμβρη

Η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει εξαγγείλει 24ωρη στις 19/11 και συγκέντρωση στις 10πμ στα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη , αποχή από τις εργασίες του Σαββατοκύριακου στις 20 και 21/11 και την Κυριακή 21/11 σύγκλιση γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας για να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 

Για την καλύτερη προετοιμασία των απεργιακών κινητοποιήσεων η ΠΟΕ ΟΤΑ πραγματοποιεί την Τρίτη 16/11 στις 10πμ τέσσερις περιφερειακές συσκέψεις, στην Αθήνα  (ξενοδοχείο «Athens Imperial»), τη Θεσσαλονίκη (γραφεία της ΕΔΟΘ), το Βόλο (Δημαρχείο) και την Πάτρα (Μέγαρο Λόγου και Τέχνης) .

Η ΠΟΕ ΟΤΑ προκηρύσσει απεργιακή κινητοποίηση με στόχο να μην περάσουν οι επιθέσεις στους μισθούς και στα εργασιακά δικαιώματα  μέσω της εφαρμογής του Καλλικράτη. Ταυτόχρονα διεκδικεί την άμεση υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και με επέκτασή της σ’ όλους τους εργαζόμενους, την αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημα των εργαζομένων που περικόπηκαν λόγω μνημονίου, αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες, πλήρη και σταθερή απασχόληση για όλους τους συμβασιούχους και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων στο εφάπαξ, στην επικουρική σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη.

«Αυτοί σχεδιάζουν περικοπές επιπλέον 2,5δις ευρώ απ’ τις δαπάνες του Δημοσίου που αφορούν αμοιβές προσωπικού», αναφέρει η ΠΟΕ ΟΤΑ στην απεργιακή της ανακοίνωση. «Εξαγγέλλουν 500 εκατ. Ευρώ κάθε χρόνο εξοικονόμηση πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Αντιμετωπίζουν τους μισθούς των εργαζόμενων ως σπατάλη. Σε απλά ελληνικά αυτά σημαίνουν νέα επιδρομή στο εισόδημά μας και μείωση των εργαζόμενων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Για να πετύχουν  το σκοπό τους ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού, ανακοινώνοντας καταβολή εφάπαξ επιδόματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους μετά τις εκλογές. Δεν πείθει πια η κοροϊδία της δήθεν αποτροπής της χρεοκοπίας της χώρας».

“Εμείς σα Σύλλογος Δήμου Αγίας Παρασκευής έχουμε σκοπό να οργανώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην απεργία στις 19/11 έτσι ώστε να πιέσουμε την Ομοσπονδία να αποφασίσει κλιμάκωση”, μας είπε ο Κώστας Μεγαγιάννης, πρόεδρος του Συλλόγου. “Θα κάνουμε περιοδεία στους χώρους, την ημέρα της απεργίας, θα έχουμε απεργιακή φρουρά στο Δημαρχείο και ίσως και σε άλλους χώρους και θα οργανώσουμε το κατέβασμά μας στη συγκέντρωση πιθανά με πούλμαν σε συνεργασία με το Σύλλογο στο Δήμο των Γλυκών Νερών. Από κει και πέρα σα “Σκουπιδιάρα” κάνουμε κινητοποίηση συναδέλφων από όλους τους Δήμους την ημέρα της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου, για να τους μεταφέρουμε τις αποφάσεις όσων Γενικών Συνελευσεων έχουν γίνει και ζητούν κλιμάκωση και απεργία διαρκείας”.