ΔΟΛ - Η εργοδοσία θα ήθελε «διαπραγματευτική ελαστικότητα»

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις  δημόσιες παραινέσεις για «επίδειξη ωριμότητας» που συμπεριλαμβάνονται σε σχετικό άρθρο στην εφημερίδα Τα Νέα, 2/11/2010, όπου ζητά από το συνδικαλιστικό κίνημα να επιδείξει «ρεαλισμό για να μην κλείσει η εταιρεία και χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι, καθόσον η συνδικαλιστική ακαμψία καταλήγει εις βάρος των εργαζομένων. Για αυτό είναι αξιοσημείωτη η διαπραγματευτική ελαστικότητα», προκειμένου να μην κλείσει μια επιχείρηση και να χαθούν τα πάντα.

«Το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς όρους δεν μπορεί να είναι προϊόν επαιτείας και ελεημοσύνης όπως το αντιλαμβάνονται οι εργοδότες μας. Η επιβίωση των επιχειρήσεών τους ακόμα και για τους εναπομείναντες «απασχολήσιμους» δεν μπορεί να υπάρξει σε εργασιακό καθεστώς τύπου Ταϊβάν, Φιλιππίνων, Λ. Δ. Κίνας, κλπ. Πόση «διαπραγματευτική ελαστικότητα» και επίδειξη «ωριμότητας» μπορεί να επιδείξει ο απασχολήσιμος, ο ανασφάλιστος και ο άνεργος;» απαντά η Εργασιακή Επιτροπή και συνεχίζει: «Όμως, πέρα από τις δημόσιες «παραινέσεις» φτάνουμε και στο επιχειρησιακό επίπεδο, όπου διευθυντικά στελέχη του ΔΟΛ μιλούν -ενόψει των αρχαιρεσιών- για την ανάδειξη «συνεργάσιμων» εκπροσώπων και απομόνωσης των «ακραίων στοιχείων».

Ετοιμότητα

Η Εργασιακή Επιτροπή των εργαζομένων στον ΔΟΛ καταγγέλλει την ωμή εργοδοτική παρέμβαση που αποτελεί ύψιστη πρόκληση έναντι των εργαζομένων στον ΔΟΛ, σε μία περίοδο που βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για την επαναπρόσληψη των 37 συναδέλφων μας και αντιμετώπισης του προαναγγελθέντος -από τον Γεν.Οικ./Διευθυνή της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού, βλ. κατάθεση στα Δικαστήρια- νέου πογκρόμ απολύσεων.

Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ, διαθέτουν και ιστορική μνήμη αλλά και κρίση, για να επιλέξουν με δημοκρατικές διαδικασίες τους συναδέλφους, που θα τους εκπροσωπήσουν. Τα διευθυντικά στελέχη ας κρατήσουν τις οφειλόμενες διακριτές αποστάσεις «ασφάλειας» από μία θεσμικά κατοχυρωμένη διαδικασία, που αφορά και μόνο τους εργαζομένους…

…Η ετυμηγορία δεκάδων εργαζομένων στον ΔΟΛ -μετά τις αρχαιρεσίες- θα είναι και η απάντηση στις νέες προκλήσεις, αλλά και η αισιοδοξία και η ελπίδα που θα γεννήσει η συνέχιση του αγώνα των εργαζομένων με προοπτικές νίκης. Στην εργοδοτική, ταξική επίθεση και αυθαιρεσία και στον πόλεμο που κήρυξαν οι εργοδότες στους εργαζόμενους απαντάμε με ταξική αλληλεγγύη και όρους κοινωνικής αυτοάμυνας. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! • Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ θα συντρίψουν για άλλη μια φορά τον εργοδοτικό συνδικαλισμό με τις όποιες εκ(πε)φάνσεις του! Ο αγώνας όλων των εργαζομένων στον ΔΟΛ συνεχίζεται…»

Την Τετάρτη 3 Νοέμβρη συνεδρίασε μετά από καιρό το μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θέμα τις εργασιακές εξελίξεις στα ΜΜΕ και την πρόταση της ΕΣΗΕΑ και του διασωματειακού για απεργιακές κινητοποιήσεις μετά και το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης και της 24ωρης απεργίας των μελών της ΕΣΗΕΑ θα προσδιοριστεί σε επόμενη συνεδρίαση  του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.