Οι πρόσφυγες από το Ιράν συνεχίζουν τον αγώνα

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης ήταν ταυτόχρονα και μία απάντηση στη Δημοτική Αστυνομία του Νικήτα Κακλαμάνη που προχώρησε σε νέα πρόκληση ζητώντας από τους Ιρανούς να απομακρύνουν από τα προπύλαια το όχημα που έχουν μετατρέψει σε ασθενοφόρο και χρησιμοποιείται σε επείγουσες περιπτώσεις. Η Δημοτική Αστυνομία αποχώρησε κάτω από την πίεση των απεργών πείνας και την επέμβαση του Πέτρου Κωνσταντίνου, υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας. Ήταν η δεύτερη επίθεση εντεταλμένου του Κακλαμάνη, αφού την περασμένη βδομάδα δημοτικός αστυνομικός χτύπησε με χαστούκι απεργό πείνας με ραμμένο στόμα, επίθεση την οποία έτρεξε να διαψεύσει ο Κακλαμάνης παρά τα βίντεο που καταγράφουν τη σκηνή.

Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια μίλησαν οι: Έλλη Πανταζοπούλου, φοιτήτρια Νομικής και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ. Ο Π. Κωνσταντίνου κάλεσε την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει την κυνική αντιμετώπιση απέναντι σε πολιτικούς πρόσφυγες και να δώσει άσυλο άμεσα χωρίς γραφειοκρατικές μανούβρες. Επεσήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης για την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας στα Προπύλαια, αλλά και τη χυδαία στάση της Δημοτικής Αστυνομίας που πότε χαστουκίζει Ιρανούς πρόσφυγες στα Προπύλαια παραβιάζοντας το άσυλο και πότε απαιτεί να φύγει το ασθενοφόρο από το χώρο των Προπυλαίων».

Εκ μέρους της Επιτροπής Ιρανών Πολιτικών προσφύγων μίλησε ο Βαγγέλης Χ. και ευχαρίστησε για την συμπαράσταση. Ο ίδιος είπε ότι δεν αποδέχτηκε την ελληνική υπηκοότητα αλλά ζήτησε πολιτικό άσυλο λόγω της σταθερής στάσης του απέναντι στο Ιρανικό καθεστώς και της αλληλεγγύης του στον αγώνα των Ιρανών προσφύγων.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές βάδισαν προς τη βουλή φωνάζοντας συνθήματα όπως Άσυλο πολιτικό στους πρόσφυγες- όχι απελάσεις ρατσιστικές, FRONTEX σημαίνει πρόσφυγες πνιγμένοι, Νομιμοποιήστε τους μετανάστες σύνορα ανοιχτά για όλους τους εργάτες, Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι. Στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής τους «υποδέχθηκε» με διμοιρίες των ΜΑΤ.

Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση χιλιάδων ανθρώπων που απαιτούν τη χορήγηση πολιτικού ασύλου συνεχίζεται. Την Τετάρτη 3/11 ανάλογο ψήφισμα εξέδωσε και η ΑΔΕΔΥ που αναφέρει: «Καλούμε το  ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ να αποδεχτεί  το αίτημα των Ιρανών προσφύγων  για πολιτικό άσυλο, πολύ περισσότερο την ώρα που η ίδια η ζωή τους κινδυνεύει και είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες για το ανελεύθερο καθεστώς του Ιράν που έχουν πάρει διεθνή δημοσιότητα.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταθμίσει ότι η ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει με την απεργία πείνας, μετά από είκοσι μέρες, αξίζει την απόδοση ελπίδας με την άμεση χορήγηση πολιτικού ασύλου».

Διαβάστε επίσης: Απομονώστε τους Νεοναζί