Oύτε βήμα πίσω

Μετά τις ευρωεκλογές θα καταθέσουν οι τέσσερις φυρερίσκοι της ναζιστικής συμμορίας της Χ.Α που την Δευτέρα 5/5 παρουσιάστηκαν στις εφέτες ανακρίτριες. O Κουκούτσης έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 6 Ιουνίου, ο Κούζηλος έλαβε προθεσμία για τις 10 Ιουνίου, η Ζαρούλια για τις 12 Ιουνίου και ο Αρβανίτης για τις 13 Ιουνίου. Ερώτημα αποτελεί πότε επιτέλους θα κληθεί και ο Κασιδιάρης, καθώς η άρση ασυλίας του είχε ψηφιστεί μαζί με των υπολοίπων στη Βουλή.

Στο μεταξύ, όπως και ο Καδισιάρης πριν μερικούς μήνες, τώρα και ο Λαγός έκανε αίτημα εξαίρεσης κατά των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου για «μεροληπτική συμπεριφορά κατά την άσκηση καθηκόντων τους».

Είναι προφανές ότι οι νεοναζί κάνουν ό, τι μπορούν για να κερδίσουν χρόνο είτε μιλάμε για τις κοινοβουλευτικές είτε τις δικαστικές διαδικασίες. Και άλλο τόσο προφανές ότι αν το αντιφασιστικό κίνημα στηριζόταν στην «ομαλή λειτουργία των θεσμών» δεν θα είχαμε κάνει ούτε ένα βήμα. Στους δρόμους λοιπόν, ούτε ένα βήμα πίσω.