Τείχος Παπουτσή αγκαλιά με Νεοναζί

Την κατασκευή φράχτη μήκους 12 χιλιομέτρων στον Έβρο, ανακοίνωσε μέσα στις γιορτές ο Παπουτσής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Προ.Πο., ο αριθμός των μεταναστών που συνελήφθησαν να διασχίζουν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα αυξήθηκε κατά 372%. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην ενίσχυση της παρουσίας της Frontex στα θαλάσσια σύνορα, που έχει αναβαθμιστεί μετά την εγκατάστασή της στο Λιμάνι του Πειραιά.

Ο Παπουτσής δήλωσε ότι: «στην Ελλάδα με την πολιτική μας θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση και σε αυτήν την κατεύθυνση θα είμαστε απολύτως αποφασισμένοι».

Εκκαθάριση

Αυτή η πολιτική άρχισε ήδη να υλοποιείται μέσα στις γιορτές. Ο Παπουτσής έστειλε τα ΜΑΤ να επιτεθούν δύο φορές κατά των προσφύγων από το Αφγανιστάν που διεκδικούν πολιτικό άσυλο, έχοντας μάλιστα ξεκινήσει απεργία πείνας με ραμμένα στόματα. Στις 27/12 τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους απεργούς πείνας από το Αφγανιστάν και το Ιράν που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ, ύστερα από απόφαση της εισαγγελικής αρχής που παρήγγειλε την «εκκαθάριση της περιοχής».

Δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και μπουλντόζες για να γκρεμίσουν τις σκηνές που είχαν στήσει και να χτυπήσουν γυναίκες και μικρά παιδιά. Είχε προηγηθεί η επίθεση στην είσοδο του Υπουργείου Προ.Πο στις 20/12. Μέσα στις γιορτές η κυβέρνηση προχώρησε επίσης σε απελάσεις συνδικαλιστών αγωνιστών, στέλνοντάς τους κατευθείαν για κρεμάλα στο Ιράν, ενώ εκτελέστηκε στο Ιράν κούρδος αγωνιστής που είχε απελαθεί από την Ελλάδα.

Αυτή είναι η «Ποιότητα Ζωής» που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση Παπανδρέου-Τρόικας. Μαχαίρι για τους μισθούς και τις δουλειές μας, πογκρόμ για τους πρόσφυγες και συνεργασία με τους Νεοναζί της Χρυσής Αυγής για να εποπτεύουν αυτή την «ποιότητα» στις γειτονιές της Αθήνας.

Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτή την δολοφονική πολιτική να συνεχιστεί. Αυτό που χρειάζονται οι εργαζόμενοι, ντόπιοι και μετανάστες, είναι λεφτά για τις γειτονιές, για δημόσια σχολεία και νοσοκομεία και όχι για στρατόπεδα συγκέντρωσης, για φράχτες και ρατσιστικά πογκρόμ.

Τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί  σύλλογοι, οι πανεπιστημιακοί, οι καλλιτέχνες, οι αντιρατσιστικές κινήσεις μαζί με τους μετανάστες ετοιμάζονται να δώσουν μαζική απάντηση σε αυτή την πολιτική στο μεγάλο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 15 Γενάρη. Ήδη τη στήριξή τους έχουν δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η ΟΛΜΕ. Η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας καλεί όλες τις ΕΛΜΕ την Δευτέρα 10/1στις 6.30μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ σε σύσκεψη για την οργάνωση του συλλαλητηρίου.

Μεγάλη ανταπόκριση έχει βρει το κάλεσμα από καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στη συναυλία στον Αγ. Παντελεήμονα. Συμμετοχή θα έχουν οι: Νίκος Τουλιάτος και τα κρουστά του, Magic De Spell, Άλκης Κωνσταντόπουλος, Σπύρος Γραμμένος, Δημήτρης Πουλικάκος και οι Σπυριδούλα, Γεωργία Βεληβασάκη, Μίλτος Πασχαλίδης, Νικολέτα Αναστασίου και τα κρουστά της, ΤA ΧΝΑΡΙΑ (lowbap από τους ACTIVE MEMBER), Λεωνίδας Μπαλάφας, Παντελής Αμπατζής, “Χατζηφραγκέτα”.