Πολιτική κατεύθυνση

«Αυτή η προσπάθεια δεν είναι απλώς συνδικαλιστική, είναι στήριξη πολιτική που συνδυάζει τη μαχητική αδιαλλαξία με μάχες ενάντια στην καταστολή (π.χ. επιστράτευση), διευρύνει την ενότητα (ανάμεσα στους εργαζομένους όλων των κλάδων, ανάμεσα σε όλα τα κομμάτια της εκπαίδευσης, ανάμεσα σε εργαζόμενους και νεολαία), αποκρούει τους διασπαστικούς αποπροσανατολισμούς και γενικεύει πολιτικά την εργατική αντίσταση. Θέλουμε μια νέα αγωνιστική ταξική ενότητα ανάμεσα σε όλα τα κομμάτια του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ανάμεσα στα κομμάτια του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, των ΔΕΚΟ και της επισφάλειας, των εργαζομένων και των αγροτών και των αυτοαπασχολουμένων, αυτών που έχουν συγκροτημένες συνδικαλιστικές δομές και αυτών που αντιμετωπίζουν τη ‘συνδικαλιστικό έρημο’.

Η απεργία στις 15/12 έδειξε ότι υπάρχουν δυνατότητες για ένα νικηφόρο πανεργατικό ξεσηκωμό. Οι κινητοποιήσεις που ξεσπούν δεν είναι αγώνας για επιμέρους ζητήματα αλλά συνολική πάλη για Δημόσια Υγεία και Παιδεία, για Δημόσιες και Δωρεάν Συγκοινωνίες, για φτηνή ενέργεια κ.λπ. Και γι’ αυτό σήμερα είμαστε με τον πιο αποφασιστικό και ολόψυχο τρόπο στο πλευρό των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, των τραπεζοϋπαλλήλων, των εργαζομένων στους ΟΤΑ και κάθε άλλου κλάδου που σήμερα βγαίνει στο προσκήνιο με απεργιακούς αγώνες διαρκείας και συγκρούεται με το σφαγείο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ».

Η πολιτική κατεύθυνση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως αναπτύσσεται στην εισήγηση, περιλαμβάνει τις ακόλουθες βασικές πλευρές, που παρουσιάζουμε συνοπτικά με τις επικεφαλίδες τους:

• Ξεσηκωμός παντού ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ - Απεργιακός αγώνας διαρκείας - Οι αγώνες και τα σωματεία στα χέρια των εργαζομένων.

• Αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα εργατικής απάντησης στην κρίση:  Παύση πληρωμών. Διαγραφή του ληστρικού χρέους. -Έξοδος από την ΟΝΕ και το ευρώ. Αντικαπιταλιστική ρήξη με την ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου και του ρατσισμού. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο. Απαγόρευση απολύσεων. Μείωση του χρόνου εργασίας. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία για όλους. Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

• Ανατρεπτική Κοινή Δράση της Αριστεράς.

• Πάλη για μια Άλλη Αριστερά της Νίκης και της Ανατροπής

• Ισχυρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών - ΑΝΤΑΡΣΥΑ των συντρόφων και των συντροφισσών.

Την άνοιξη θα γίνει και η πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί με αιρετούς εκπροσώπους των τοπικών συνελεύσεων, η οποία θα εκλέξει νέο συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Στο τέλος Φλεβάρη - αρχές Μάρτη θα οργανωθεί μεγάλη πολιτική εκδήλωση-ημερίδα με θέμα «Κρίση- Χρέος-Ε.Ε. και η στάση της Αριστεράς».

Ολόκληρο το πολυσέλιδο κείμενο της εισήγησης στο σάιτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.