Διεθνή
Αλληλεγγύη στους Κούρδους

Το Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στην Τουρκία (DSIP) μετά τη μαζική δολοφονία στην Gaziantep τονίζει σε ανακοίνωσή του “Ειρήνη εδώ και τώρα για να σταματήσουμε τις μαζικές δολοφονίες”.
 
Μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε ένα γάμο στην Gaziantep έβαψε με αίμα το βράδυ. Σύμφωνα με τις διάφορες ανακοινώνεις διαφαίνεται πως σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άτομα. Υπάρχουν και πολλοί τραυματίες.
 
Ζούμε και πάλι ένα μεγάλο πόνο. Είμαστε κάτω από μια ξεκάθαρη επίθεση από τις 5 Ιουνίου 2015. Ντιγιάρμπακίρ, Άγκυρα, Ιστάνμπουλ, Μπούρσα, και πάλι Άγκυρα και πάλι Ιστάνμπουλ, Ελαζί, Βαν, Ντιγιάρμπακιρ... η λίστα μακραίνει...
 
Μια φορά το μήνα βιώνουμε βομβιστικές επιθέσεις στις οποίες χάνουμε δεκάδες αδέρφια μας. Στεκόμαστε στο πλευρό των τραυματιών και τιμούμε τη μνήμη όλων των αυτών που έχασαν τη ζωή τους και καταδικάζουμε αυτές τις επιθέσεις.
 
Μια πράξη όπως το ματοκύλισμα ενός γάμου, η δολοφονία παιδιών, κατάτασσει τους αυτουργούς της ως εχθρούς της ανθρωπότητας και της ίδιας της ζωής.
 
Όμως η πράξη αυτή αναδεικνύει ένα άλλο ζήτημα: Η τοποθέτηση στο ράφι των δυναμικών λύσεων του Κουρδικού προβλήματος και επιστροφή στις πολεμικές πολιτικές δημιούργησε ένα βολικό χαοτικό κλίμα μέσα στο οποίο οι βομβιστές μπορούν να κινηθούν.
 
Οι πολιτικές του πολέμου άνοιξαν το δρόμο στην επικράτηση των βομβών, του θανάτου και των φωνών της καταστροφής. Η δολοφονική μανία των πραξικοπηματιών της 15ης Ιουλίου τροφοδοτήθηκε και αυτή από τις πολιτικές πολέμου που ακολουθούνται στο Κουρδικό ζήτημα.
 
Αν δεν απαντήσουμε στο μακελειό του ISIS, αν δεν γιατρέψουμε τον πόνο που μας προκλήθηκε από τους θανάτους και τους τραυματισμούς εκφράζοντας τη θέληση μας για ειρήνη, τότε δεν θα μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε το χρέος μας στους νεκρούς των βομβιστικών επιθέσεων από τις 5 Ιουνίου, στους νεκρούς της Gaziantep.
 
Ας ξεφορτωθούμε μια και καλή τους θανάτους, το μιλιταρισμό, την εχθρότητα, την ένταση, τις πολιτικές του πολέμου. Και αυτό θα είναι ένα σημαντικό βήμα για να έρθουν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι όλων αυτών των πράξεων.
 
Από τη στιγμή που ήταν γνωστό πως σχεδιαζόταν μια τέτοια επίθεση από τους δράστες της επίθεσης στο Gaziantep, πρέπει να τιμωρηθούν τόσο οι δράστες, όσο και αυτοί που έχουν ευθύνη για αυτές τις δολοφονίες που έλαβαν χώρα.
 
Ας αναλάβουμε δράση για τη λύση, το διάλογο, την ειρήνη και την αδελφότητα βασισμένη σε ισότιμους όρους. Αυτό που θα σταματήσει τις επιθέσεις του ISIS και τις βομβιστικές επιθέσεις είναι μια ζωντανή ειρηνευτική διαδικασία.
 
Σταματήσαμε το πραξικόπημα, μπορούμε να κερδίσουμε και την ειρήνη!
 
Κεντρική Επιτροπή DSΙP
21 Αυγούστου 2016