Διεθνή
Βρετανία: Ταραχή στο ρατσιστικό UKIP

Το ακροδεξιό και ρατσιστικό UKIP θα έβγαινε θριαμβευτής από μια νίκη του Μπρέξιτ, έλεγαν όσοι ήθελαν να μας τρομάξουν. Επισήμως ήταν το μόνο από τα κόμματα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση που τάχθηκε κατά της ΕΕ. 
 
Αυτό που συμβαίνει είναι το ακριβώς αντίθετο. Πρώτα ήρθε η παραίτηση του ηγέτη του κόμματος, Νάιτζελ Φαράτζ. Τώρα ο αντιπρόεδρος του κόμματος λέει πως “φοβάμαι πως το κόμμα μας ίσως έχει υποστεί ζημιά που δεν επιδέχεται διόρθωση”. Αφορμή είναι ένα γεγονός που ξεπερνάει και τις γελοιότητες του Άδωνι Γεωργιάδη στην εσωκομματική κούρσα της ΝΔ. 
 
Ο Στίβεν Γουλφ ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη διαδοχή του Φαράτζ, και εκλεκτός του, αλλά η αίτηση υποψηφιότητάς του καταγράφηκε με 17 λεπτά καθυστέρηση και έτσι βγήκε εκτός μάχης. Τώρα ο Φαράτζ κατηγορεί τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος ότι είναι ερασιτέχνες και “άνθρωποι της χειρότερης κατηγορίας που έχω γνωρίσει”. 
 
Ως γνωστόν, όλοι οι φασίστες είναι άνθρωποι της χειρότερης κατηγορίας, αλλά αυτό δεν αρκεί για να εξηγήσει πώς τα κατάφεραν τόσο άσχημα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η μεγάλη πλειοψηφία της βρετανικής κοινωνίας, και η πλειοψηφία όσων ψήφισαν κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν θέλουν να διωχθούν οι μετανάστες που ζουν και δουλεύουν στη Βρετανία. 
 
Η ακροδεξιά του UKIP είχε επενδύσει όλη της την ύπαρξη στο να μετατρέψει την οργή απέναντι στο σύστημα και την ΕΕ σε ένα μαζικό ρατσιστικό ρεύμα. Δεν τα κατάφερε και βρίσκεται σε εξίσου βαθιά κρίση όσο και οι επίσημοι ηττημένοι του Δημοψηφίσματος, οι Τόρηδες και οι Εργατικοί.