Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Αντιφασιστικό τριήμερο στην επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Ποτάμι οι αντιφασίστες στην περσινή διαδήλωση στο Κερατσίνι στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Με ένα μεγάλο αντιφασιστικό τριήμερο κινητοποιήσεων στις 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη θα συνδυαστεί η φετινή επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους ναζί της Χρυσής Αυγής. Τρία χρόνια μετά, το αντιφασιστικό κίνημα θα είναι ξανά μαζικά στους δρόμους για να απαιτήσει την ισόβια καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής και να στείλει το μήνυμα ότι δεν θα σταματήσει μέχρι να τους τσακίσει οριστικά.
 
Η ανοιχτή σύσκεψη που οργάνωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στην ΕΣΗΕΑ συζήτησε το κάλεσμα. Το τριήμερο θα ξεκινήσει το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη με μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στις 6μμ στο Κερατσίνι, στην οδό Παύλου Φύσσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη), στο σημείο της δολοφονίας όπου βρίσκεται το μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν του αντιφασίστα μουσικού. Θα συνεχιστεί την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη στον Πειραιά, στον ΟΛΠ (Ακτή Μιαούλη 10), με το Rap Monsters Fest, το φεστιβάλ που οργάνωνε ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας και που φέτος γίνεται ξανά με πρωτοβουλία της οικογένειας και των φίλων του (με προσυγκέντρωση στον ΗΣΑΠ Πειραιά, 7μμ). Και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη, με μεγάλη συγκέντρωση στις 8.30πμ έξω και μέσα στο Εφετείο Αθηνών όπου θα διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.
 
Στη σύσκεψη της ΚΕΕΡΦΑ συμμετείχαν μέλη και εκπρόσωποι σωματείων, κοινοτήτων μεταναστών, τοπικών κινήσεων, αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων της αριστεράς, καθώς και καλλιτέχνες, δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μέλη των τοπικών επιτροπών ΚΕΕΡΦΑ. Ανάμεσά τους το παρών έδωσαν ο Γιουσούφ Οζντερίμ από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, πολλά μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας με τον επικεφαλής της Τζαβέντ Ασλάμ, η Λορέτα Μακόλεϊ από την Ένωση Αφρικανών Γυναικών, μέλη της Κοινότητας Μπαγκλαντές, η Μάνια Παπαδημητρίου και ο Βασίλης Κουκαλάνι από τους καλλιτέχνες, ο Κώστας Μανταίος από τον ΣΦΕΑ 1967-1974, ο Απόστολος Μπανάσιος από το ΔΣ της ΠΕΝΕΝ, η Ειρήνη Φωτέλλη από την ΠΟΣΠΕΡΤ, αλληλέγγυοι προσφύγων από το Ελληνικό, μέλη της ΟΡΜΑ, της Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Ομάδας LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
Ως σημαντικό βήμα για την επιτυχία του αντιφασιστικού τριημέρου συζητήθηκε στη σύσκεψη ότι είναι η μαζική παρουσία, 8.30πμ, στην επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, μετά τη διακοπή του Αυγούστου, στις 5 Σεπτέμβρη στο Εφετείο. Ενώ τονίστηκε η σημασία της Διεθνούς Αντιρατσιστικής Αντιφασιστικής Συνάντησης που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ στις 15 και 16 Οκτώβρη στο Γήπεδο Μπάσκερ του Ρουφ στην Αθήνα.
 
 
Την συζήτηση άνοιξε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ. “Η μάχη με το ρατσισμό και τη φασιστική απειλή δεν έχει τελειώσει. Η ισλαμοφοβία έχει φτάσει στο σημείο στη Γαλλία το κράτος να αποφασίζει με ποιο τρόπο θα κολυμπάς αν είσαι μουσουλμάνος. Οι κυβερνήσεις που στήριξαν τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα κλειστά σύνορα, με αυτή την πολιτική έχουν στρώσει το δρόμο στην άκρα δεξιά.
 
Κανείς μέσα στο εργατικό κίνημκα, τη νεολαία, στα κινήματα δεν μπορεί να είναι εφησυχασμένος. Το τριήμερο 17, 18 και 19/9 δεν είναι μια επετειακή κινητοποίηση στα τρία χρόνια της δολοφονίας Φύσσα αλλά μια μεγάλη πρωτοβουλία που θα αναδείξει το θέμα της ΧΑ και των φασιστών. Η δίκη προχωρά, έφτασε να μεταφερθεί στο Εφετείο μετά από τεράστια προσπάθεια της πολιτικής αγωγής και της οικογένειας Φύσσα. Έχει γίνει πιο κεντρική, είναι σε εξέλιξη, θέλουμε να προχωρήσει και να καταδικαστούν οι δολοφόνοι. Δεν είναι το τέλος του φασισμού, αλλά βήμα ότι δεν έχουν την ασυλία, ότι δεν μπορούν οι κυβερνήσεις να συνεργάζονται μαζί τους ή η αστυνομία να τους κάνει πλάτες.
 
Η πρότασή μας είναι για μεγάλο τριήμερο. Το Σάββατο 17/9 διαδήλωση στο Κερατσίνι και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Στην 18/9 η οικογένεια και οι φίλοι του έχουν ανακοινώσει μεγάλη συναυλία, το Rap Monsters, στον Πειραιά. Επιλέγουν τον Πειραιά με το σκεπιτκό ότι στις γειτονιές του Παύλου δεν θα δεχτούμε ξανά φασίστες. Είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία, θα συνοδευτεί από διαδήλωση με μεγάλη προσυγκέντρωση για να πάμε οργανωμένα. Και τη Δευτέρα 19/9 στο Εφετείο Αθήνας να κάνουμε μια μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στο δικαστήριο, με παρουσία μέσα στο χώρο της δίκης. Η επανέναρξη της δίκης στις 5/9 μπορεί να είναι σταθμός προετοιμασίας του τριήμερου, ότι ξεκινάει ένας Σεπτέμβρης αντιφασιστικός. Θα μπει στην ΑΔΕΔΥ και θα συζητηθεί την επόμενη Πέμπτη. Με την οικογένεια Φύσσα έχουμε συζητήσει και υπάρχει συμφωνία μαζί τους.
 
Διεθνής Συνάντηση
Δεύτερο βήμα είναι η Διεθνής Συνάντηση στις 15 και 16 Οκτώβρη στο Ρουφ. Είναι μια πανελλαδική συνέλευση αλλά και μια διεθνής συνάντηση. Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες είναι μια τεράστια δύναμη για όλους όσοι παλεύουμε τους φασίστες. Αλλά είναι και ένα μέτωπο με τις δικές του μάχες. Επιμένουμε να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να ανοίξουν τα σύνορα. Θέλουμε πόλεις ανοιχτές, ανοιχτά σχολεία και νοσοκομεία. Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις. Στην Συνάντηση θα συζητήσουμε τις πρωτοβουλίες διεθνώς”. Και έκλεισε αναφέροντας ότι ήδη υπάρχει η πρόταση για μια πανευρωπαϊκή μέρα δράσης στις 18 Μάρτη 2017.
 
Ενημέρωση από την πορεία της δίκης έκανε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. “Ο οργανωμένος χαρακτήρας της δολοφονικής επίθεσης στο Φύσσα και την παρέα του επιβεβαιώνεται συνεχώς, ο υπερασπιστικός ισχυρισμός της ΧΑ ότι ήταν μια μονομαχία μεταξύ Φύσσα και Ρουπακιά καταρρέει”, είπε, “Είναι καλό ότι αυτό γίνεται από την πρώτη κιόλας υπόθεση. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος μέσα στο δικαστήριο, γιατί η ΧΑ έχει παρουσία στο ακροατήριο, θα ήθελε μια δίκη όπως έχει συνηθίσει, με φουσκωτούς μαυροφορεμένους, με τρομοκρατία. Η έκκλησή μας είναι όλοι να δώσουν το παρών.
 
Είναι πολύ σημαντικό και για τις υποθέσεις που ακολουθούν. Η επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες είναι οι επιθέσεις στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που για χρόνια γίνονταν στη χώρα και για τις οποίες διαδηλώναμε και τώρα για πρώτη φορά φτάνουν σε ένα τόσο μεγάλο δικαστήριο. Το ίδιο ισχύει για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Είναι η επίθεση στα συνδικάτα, η απόδειξη ότι οι χρυσαυγίτες είναι οι άνθρωποι των εφοπλιστών, των εργοδοτών της Ζώνης που προσπάθησαν να τσακίσουν τα συνδικάτα, να σπάσουν συλλογικές συμβάσεις και εργατικά δικαιώματα.
 
Μαραθώνιος
Θα είναι μαραθώνιος η δίκη. Γι αυτό από τη φετινή επέτειο της δολοφονίας Φύσσα πρέπει να βγει το μήνυμα ότι η κοινωνία ζητάει την καταδίκη, ότι η δικαιοσύνη και οι κρατικοί μηχανισμοί είναι υπό την πίεση του κινήματος. Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία με την οικογένεια Φύσσα που έχασε το παιδί της που στάθηκε όρθιο στους φασίστες. Η πρωτοβουλία για τη συναυλία πρέπει να στηριχτεί. Και βέβαια την προηγούμενη να γίνει συγκέντρωση εκεί που πονάει τους χρυσαυγίτες, στο σημείο της δολοφονίας, για να θυμίσει στη γειτονιά ότι ο Φύσσας κράτησε το έδαφός του”.
 
“Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες δεν έχει τελειώσει”, είπε η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νίκαια, “Και μόνο το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περίοδο Ολυμπιακών αγώνων που είναι το αποκορύφωμα του εθνικισμού για κάθε άρχουσα τάξη, αλλά η πρώτη Ολυμπιονίκης στη Δράμα προτίμησε να πανηγυρίσει με τους πρόσφυγες δηλώνοντας ότι δε θέλει να έρθει κανένας πολιτικός να την υποδεχτεί κι όλος ο κόσμος της έδωσε συγχαρητήρια, δείχνει το αίσθημα της πλειοψηφίας, ότι έχει πολύ περισσότερα κοινά με τους πρόσφυγες παρά με τους πολιτικούς του ρατσισμού, της φτώχειας και της ανεργίας. Είναι ευκαιρία στην επέτειο της δολοφονίας Φύσσα να αναδείξουμε ότι συνεχίζουμε στο πλευρό των προσφύγων και απαιτούμε να καταδικαστούν οι φασίστες και να εξαφανιστούν από τις γειτονιές μας.
 
Σαν ΚΕΕΡΦΑ Νίκαιας έχουμε δώσει αυτές τις μάχες εδώ και πολλά χρόνια και συνεχίζουμε. Μέσα στο Ιούλιο οργανώσαμε μια πολύ πετυχημένη εκδήλωση στα εκατό μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του Φύσσα, στην Αμφιάλη. Εκεί προτείναμε πρώτη φορά να γίνει η διαδήλωση στις 17/9, ήρθε η οικογένια Φύσσα που κινητοποίησαν κόσμο από τη γειτονιά, ήρθε νεολαία της γειτονιάς που οργάνωσε και συναυλία τοπικά. Έχουμε τη δυνατότητα να κινητοποιήσοπυμε και σωματεία, τοπικές και δημοτικές κινήσεις, δημοτικά συμβούλια όπως στη Νίκαια που έχει πάρει απόφαση ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη”.
 
Στην οργάνωση των κινητοποιήσεων στάθηκε η Νίκη Αργύρη, από το κεντρικό συντονιστικό της ΚΕΕΡΦΑ. “Για να μαζικοποιηθεί η αίθουσα από το αντιφασιστικό κίνημα, χρειάζεται οργάνωση”, είπε, “Είναι προκλητικό να βλέπεις το πρωί των συνεδριάσεων τους ναζί της Χρυσής Αυγής να περιμένουν να μπουν από την ίδια είσοδο με τους αντιφασίστες. Παίζει ρόλο τι κάνουμε στις γειτονιές. Το ότι έρχεται κόσμος στη δίκη γίνεται γιατί βλέπει αφίσα και προκήρυξη στους δρόμους. Για το τριήμερο να πάρουμε πρωτοβουλίες στις γειτονιές. Κάθε τοπική της ΚΕΕΡΦΑ σε συνεργασία με τα σωματεία, με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, να κάνουμε γνωστό το τριήμερο. Δεν είναι επετειακό, αναδεικνύει ότι η απειλή δεν έχει σταματήσει, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. Μέχρι το τριήμερο να ξεσηκώσουμε τις γειτονιές με μεγάλες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις. Είναι οι μαθητές, οι φοιτητές που μπορούμε να κινητοποιήσουμε. Θα είναι σταθμός για να τσακίσουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά”.
 

 

Με τον ΣΦΕΑ

Συγκινητική ήταν η παρέμβαση που έκανε ο Κώστας Μανταίος, πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντίστασης 1967-74. “Δε χρειάζεται να σας πω γιατί πολεμάμε το φασισμό”, είπε, “Το φασισμό τον νιώσαμε, στις πλάτες μας, τα κεφάλια μας, τα χέρια μας, τα πόδια μας, κάποιοι μείναμε ανάπηροι, πέθαναν πολλοί από τα βασανιστήρια. Προμετωπίδα μας είναι ποτέ πια φασισμός. 
 
Δεν είναι κάτι τωρινό, στην Ελλάδα υπήρξαν πολλά φασιστικά κινήματα, έγιναν πολλές δικτατορίες μέχρι την τελειυταία της επταετίας. Ο ελληνικός λαός δε θέλει το φασισμό, τον πάλεψε σε όλες τις εκφάνσεις του και όλη τη διαδρομή, από την περίδο της δικτατορίας του Πάγκαλου, του Κονδύλη, του Μεταξά μέχρι την επταετία. 
 
Έχουμε βιωματική σχέση με το φασισμό, τον έχουμε παλέψει, μας έχει ματώσει και τον έχουμε νικήσει πολλές φορές και θα τον νικήσουμε και τώρα. Ο φασισμός είναι κίνδυνος ειδικά όταν υπάρχει κρίση όπως βλέπουμε με την ανάδειξη της ακροδεξιάς σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Να προσέξουμε πολύ, να υπάρχει ενότητα σε όλους μας που παλεύουμε το φασισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία. Για να λύσουμε το ζήτημα. Όλοι μαζί”.
 
 

Μαζί με τις κοινότητες

Με την φασιστική επίθεση που είχε γίνει την ίδια μέρα το πρωί στον Ασπρόπυργο ξεκίνησε την παρέμβασή του ο Τζαβέντ Ασλάμ από την Πακιστανική Κοινότητα. “Σήμερα στον Απρόσπυργο φασίστες χτύπησαν δύο νεαρά παιδιά 22 χρονών, ενώ τις τελευταίες βδομάδες κοντά δέκα άτομα έχουν δεχτεί ανάλογες επιθέσεις”, είπε, “Είναι ανοιχτά ρατσιστικές επιθέσεις που γίνονται πολύ πρωί που τα παιδιά πάνε για δουλειά. Αυτή τη στιγμή είναι στο τμήμα για να καταθέσουν. Ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία δεν έχουν τελειώσει. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε ανάγκη, όταν πηγαίνουμε στα δικαστήρια, να είμαστε όλοι για να μην νομίζουν οι φασίστες ότι έχουν πετύχει. Στο τριήμερο η Ένωση Μεταναστών Εργατών , η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας θα είμαστε εκεί. Για να δείξουμε ότι η θέση τους είναι στη φυλακή”.
 

Με τα συνδικάτα

Πρόταση για στήριξη του τριημέρου από τα συνδικάτα με νέα αντιφασιστική απεργία τη Δευτέρα 19/9, ημέρα συγκέντρωσης στο Εφετείο, έκανε η Ντίνα Γκαρανέ από τη Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας. “Σαν ΕΛΜΕ από την αρχή της αντιπαράθεσης με τους φασίστες ήμασταν μπροστά”, είπε, “Και στην πρώτη απεργία μετά τη δολοφονία και στην απεργία στην αρχή της δίκης. Η απεργία έδειξε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξεις το θέμα. Πρέπει το τριήμερο να συνδυαστεί με αποφάσεις συνδικάτων, αλλά τη Δευτέρα να πάμε με απεργία. Στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ και συμπληρωματική τα σωματεία και άρα 24ωρη. Η παρουσία στη δίκη έχει μεγάλη σημασία και το μόνο που εξασφαλίζει την παρουσία των εργαζόμενων είναι η απεργία.
 
Θέλει επίσης επιμονή στο ζήτημα των προσφύγων. Η κυβέρνηση θα ήθελε να κλείσει τις καταλήψεις όπως στη Θεσσαλονίκη. Δε το τόλμησε λόγω του κινήματος. Στο χώρο της εκπαίδευσης η πρωτοβουλία μας για εγγραφή των προσφυγόπουλων στα σχολεία ανάγκασε την κυβέρνηση να αποφασίσει την εγγραφή των παιδιών, με τάξεις υποδοχής, με διάθεση προσωπικού. Φυσικά δε μιλά για προσλήψεις και για τους όρους που θα γίνει αυτό. Άρα θα χρειαστεί να το επιβάλουμε”.
 
Το ρόλο των εργαζόμενων στα νοσοκομεία στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα τόνισε ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. “Η μάχη είναι ξεκινημένη. Την πρώτη μέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής είχαμε απεργία της ΑΔΕΔΥ κι αυτό πονεσε τους φασίστες. Τώρα στον Άγιο Σάββα είμαστε δίπλα στη δίκη και με αφορμή το τριήμερο θα ξεκινήσουμε να παίρνουμε αποφάσεις, στάσεις εργασίας, καλέσματα, οικονομική ενίσχυση. Το κάναμε τα προηγούμενα χρόνια και θα το ξανακάνουμε. Μπαίνουμε με πιο δυναμικό τρόπο, κλιμακώνοντας. Συμφωνώ ότι πρέπει να πιέσουμε όλα τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες για απεργιακή μέρα στις 19/9.
 
Ασπίδα
Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες δε σταμάτησε ούτε τον Αύγουστο, ήταν η ασπίδα των καταλήψεων και των χώρων μέσα στις πόλεις για τους πρόσφυγες. Όπως στο Γενικό Πατησίων που το έκλεισε τα προηγούμενα χρόνια ο Γεωργιάδης και τώρα άνοιξε ένα τμήμα του από τους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους. Πρέπει να στηριχτεί για να ανοίξει όλο το νοσοκομείο, ενάντια στις επιθετικές απόπειρες της αστυνομίας, να λειτουργήσει για όλους, πρόσφυγες και ντόπιους”.
 
“Το σωματείο μας τα τελευταία δύο χρόνια έχει συμμετάσχει σχεδόν σε όλες τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις”, είπε με τη σειρά του ο Αντώνης Σκαρπέλης, γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτων Υπαλλήλων ΥΠΠΟ, “Στην πρώτη συνεδρίασή του μετά τις εκλογές που είχαμε τον Ιούλη, το νέο ΔΣ πήρε απόφαση ότι θα συμμετέχουμε σε όλες τις συνεδριάσεις της δίκης της ΧΑ στο εξής. Υλοποιήθηκε αυτό στην τελευταία δικάσιμο του Ιούλη με παρουσία δύο μελών του ΔΣ, τη δική μου και μίας συναδέλφου από το ΠΑΜΕ. Στις επόμενες δικασίμους θα προσπαθήσουμε να έχουμε πανό και κόσμο στο δικαστήριο έξω και μέσα.
 
Επίσης επειδή συμμετέχω στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 72ου δημοτικού σχολείου Αθήνας, τον Ιούνη που γίνονταν οι εγγραφές ο σύλλογος μας μαζί με το σύλλογο διδασκόντων και κάλυψη της διευθύντριας πήραν απόφαση ότι θα γραφτούν όλα τα παιδιά στο ολοήμερο ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι χαρτιά. Γενικά στην περιοχή μας, Θησείο-Πετράλωνα, έχουν γραφτεί όλα τα μεταναστόπουλα. Είναι μάχη που δεν έχει κλείσει γιατί με τις περικοπές και γενικότερα τη διάλυση της παιδείας, πρέπει το γονεϊκό κίνημα μαζί με τους συλλόγους εκπαιδευτικών να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις της κυβέρνησης”.
 

και οι ΛΟΑΤΚΙ+

Για την συμμετοχή της Ομάδας LGBTQI+ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο αντιφασιστικό τριήμερο, μίλησε η Δήμητρα Κυρίλλου. “Το LGBTQI+ κίνημα βρίσκεται στους δρόμους και δεν είναι καθόλου εφησυχασμένο με τις νομοθετικές παραχωρήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως για παράδειγμα με το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι ένα κίνημα πολύμορφο και μαχητικό. Στο φετινό Pride, χιλιάδες κόσμος κατέβηκε όχι μόνο να γιορτάσει αλλά και να διαδηλώσει κι αυτό το είδαμε και από ριζοσπαστικά συνθήματα και από τη συζήτηση της ομάδας μας και πώς η ΚΕΕΡΦΑ που έκανε τις συνδέσεις έγινε καλοδεχούμενη.
Μέσα στην πλειοψηφία των συλλογικοτήτων του LGBTQI+ χώρου υπάρχει συναίσθημα και διάθεση αντιφασιστική. Το είδαμε και στις διαδήλώσεις “Αθήνα πόλη αντιφασιστική”. Έχουμε στηρίξει με παρουσία στη δίκη και στο Κορυδαλλό και στο Εφετείο και ήρθε κόσμος που δεν είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ πολιτικά. Θα έχουμε μάζεμα την επόμενη βδομάδα, η πρόταση που μπαίνει για το τριήμερο είναι στο πνεύμα που έχουμε κινηθεί. Θα κάνουμε απεύθυνση παντού και σε ομάδες που ξεφυτρώνουν παντού και είναι πολύ ριζοσπαστικές. Επίσης η ίδια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρέπει να έχει τη δική της παρουσία στις κινητοποιήσεις”.