Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Εκδήλωση μνήμης του Μπλόκου της Κοκκινιάς

Η "Ανταρσία στην Κοκκινιά" συμμετείχε φέτος στην εκδήλωση μνήμης του Μπλόκου της Κοκκινιάς που οργάνωσε ο δήμος Νίκαιας, την Τετάρτη 17 Αυγούστου.  Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το χώρο της Μάντρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς, όπου πριν από 72 χρόνια έγιναν οι εκτελέσεις των ντόπιων αγωνιστών από τους ναζί και τους ταγματασφαλίτες. Οι εκδηλώσεις μνήμης συνεχίστηκαν με κατάθεσεις στεφάνων και σε άλλα σημεία της πόλης που έγιναν εκτελέσεις. 
 
Στεφάνι  κατατέθηκε από τη Δημοτική Σύμβουλο Κατερίνα Θωίδου στη συμβολή των οδών Κασταμονής και Ιωνίας. Σε αυτό το σημείο οι φασίστες σκότωσαν το λοχαγό του ΕΛΑΣ Γιώργο Βογιατζή και στη συνέχεια οι ταγματασφαλίτες  κρέμασαν το πτώμα του από το δέντρο για παραδειγματισμό. Όπως τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό της, η καλύτερη τιμή στους πεσόντες του Μπλόκου είναι η πάλη ενάντια στους σημερινούς απογόνους των ναζί και των ταγματασφαλιτών. 
 
Οι εκδηλώσεις Μνήμης του Δήμου Νίκαιας συνεχίζονται στις 21 -24 Σεπτέμβρη στην επέτειο του αιματοβαμμένου Μνημοσύνου του Μπλόκου, που περιλαμβάνουν μουσικές εκδηλώσεις και θεατρική παράσταση στο χώρο της Μάντρας του Μπλόκου, κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Οσίας Ξένης, εκδήλωση με θέμα "Ο Πειραιάς από την προσφυγιά στην Αντίσταση".
 
Φωτορεπορτάζ των εκδηλώσεων της ημέρας Μνήμης του Μπλόκου της Κοκκινιάς μπορείτε να βρείτε στη σελίδα www.ert.gr από το Νάσο Μπράτσο.