Εργατικό κίνημα
Ναυτικοί: 48ωρη στο δρόμο της κλιμάκωσης

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία μετέτρεψαν την πανεργατική της 17 Μάη οι ναυτεργάτες. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας τόσο στις 16 όσο και στις 17 Μάη.

Η απόφαση των ναυτεργατών δείχνει το δρόμο της κλιμάκωσης. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν σε όλα τα κομμάτια της εργατικής τάξης. Ότι απέναντι στη νέα σφαγή που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα, η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από την κλιμάκωση της κόντρας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για τη 48ωρη: 

“Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποχωρώντας για άλλη μια φορά κατά κράτος στις απαιτήσεις των δανειστών και στις ξεφτισμένες πλέον κόκκινες γραμμές, συνομολόγησε, συμφώνησε, υπέγραψε και σε λίγες μέρες θα φέρει στο Κοινοβούλιο το νέο αντιλαϊκό και αντεργατικό πακέτο μέτρων με το οποίο κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων της χώρας μας.

Μαζικά

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να βγουν μαζικά και μαχητικά στους δρόμους, να δώσουν καθολικά το παρόν τους στην Πανεργατική – Πανελλαδική απεργία. Η επιτυχία της απεργίας και των μαζικών συλλαλητηρίων και συγκεντρώσεων πρέπει να στείλει ηχηρό και αγωνιστικό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους τοκογλύφους δανειστές ότι ο λαός αντιστέκεται και παλεύει ενάντια στην καταστροφική αντιλαϊκή συμφωνία και έχει την δύναμη να την ακυρώσει και να την ανατρέψει!”.