Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Ασπρόπυργος: Στοπ στις ρατσιστικές επιθέσεις! Στοπ στην κάλυψη! - Συγκέντρωση Σάββατο 13/5, 6.30μμ, Λεωφ. ΝΑΤΟ 199

Ο τραυματίας μετανάστης εργάτης από την τελευταία ρατσιστική επίθεση στις 2 Μάη

Μεγάλη κινητοποίηση καταγγελίας των ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων που δέχονται συστηματικά από το περασμένο Αύγουστο, οργανώνουν οι Πακιστανοί εργάτες του Ασπρόπυργου μαζί με την κοινότητά τους και την ΚΕΕΡΦΑ, το Σάββατο 13 Μάη, στις 6.30μμ, στην πλατεία απέναντι από τη στάση Φαρμακείο στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ 199.

“Δεν μπορούμε άλλο να βλέπουμε χτυπημένους ανθρώπους και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα. ¨Έχουμε κάνει πάνω από 50 καταγγελίες στην αστυνομία. Έχουμε δεκάδες θύματα τους τελευταίους 9 μήνες. Τι περιμένουν για να τους πιάσουν, να έχουμε νεκρούς;”, αναρωτήθηκε μιλώντας στην Φωνή της ΚΕΕΡΦΑ (Κάθε Δευτέρα στις 9μμ στην ERTopen στους 106.7fm και www.ertopen.com) ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ.

Η κινητοποίηση που οργανώνει η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ έρχεται μετά  την τελευταία ρατσιστική επίθεση που έγινε την περασμένη Τρίτη 2 Μάη, όταν μετανάστης εργάτης επέστρεφε από τον Ασπρόπυργο με το λεωφορείο 855. Η ομάδα βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο και όταν κατέβηκε τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν με σιδερογροθιά στο πρόσωπο. Σταμάτησαν μόνο όταν άρχισαν να φωνάζουν αγανακτισμένοι οι περίοικοι.

“Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, “Την περασμένη Πέμπτη 4/5 , η ομάδα των φασιστών επιχείρησε να επιτεθεί σε εργάτη γης στο χωράφι αλλά αντιμετωπίστηκε με αποφασιστικότητα από τον ίδιο τον παραγωγό και αποχώρησε.

Η ομάδα αυτή έχει επιλέξει να περιπολεί και να επιτίθεται σε μετανάστες εργάτες στην διαδρομή του λεωφορείου 855 από το κέντρο του Ασπρόπυργου προς την Γκορυτσά. Επίσης προχώρησε σε επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών γης μέσα στα χωράφια σε ώρα εργασίας. Έχει απειλήσει και έχει επιτεθεί και σε βάρος παραγωγών στην περιοχή οι οποίοι αντιδρούν στις ρατσιστικές επιθέσεις. Έχουν βάλει φωτιά σε κατοικία όπου φιλοξενούνταν εργάτες γης αφού απείλησαν παραγωγό να τους διώξει. Επιτέθηκαν και σε αντιφασίστα νεολαίο στην περιοχή μέσα στο λεωφορείο.

Η δράση της ομάδας αυτής είναι σχεδιασμένη και καθοδηγημένη σε συγκεκριμένους στόχους. Βγαίνουν ως ομάδα, καλύπτουν τα πρόσωπα τους, χρησιμοποιούν σιδερογροθιές και ρόπαλα και έχουν επιλέξει ως κεντρικό στόχο τους Πακιστανούς εργάτες γης.

Οι επιθέσεις τους αποτελούν συνέχιση της δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που έδρασαν ξανά στην ίδια περιοχή την περίοδο 2011-2012 με δεκάδες θύματα, ακόμη και γκρεμισμένα σπίτια από το πογκρόμ. Η Χρυσή Αυγή διατηρεί γραφεία-ορμητήριο στον Ασπρόπυργο.

Μέχρι τώρα η Αστυνομία έχει προσαγάγει και αφήσει ελεύθερους τους φασίστες τουλάχιστον τρεις φορές με βάση τις καταγγελίες των θυμάτων. Επίσης, σε καμία από τις περιπτώσεις όπου έχουν υποβληθεί μηνύσεις από τα θύματα η Αστυνομία δεν έχει αναζητήσει το ρατσιστικό κίνητρο καταγράφοντας τα ως ληστείες!

Το Τμήμα καταπολέμησης της Ρατσιστικής Βίας δεν έχει ανακαλύψει τους δράστες εννέα μήνες μετά τις πρώτες καταγγελίες. Ο Δήμος Ασπρόπυργου παρά την επίσκεψη παραγωγών που δέχτηκε, οι οποίοι κατήγγειλαν τις ρατσιστικές επιθέσεις και τις απειλές σε βάρος τους, δεν παρεμβαίνει για να σταματήσουν οι εγκληματικές ρατσιστικές επιθέσεις”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Καλούμε το εργατικό κέντρο της περιοχής, τα σωματεία, τις δημοτικές κινήσεις, όλες τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες να στηρίξουν την κινητοποίησή μας το Σάββατο 13/5 να καταδικάσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις, να απαιτήσουν να διαλυθεί η  ρατσιστική ομάδα που δρα στην περιοχή και να σταματήσει η συγκάλυψη των επιθέσεων από την Αστυνομία”, τόνισε ο Τζαβέντ Ασλάμ.