Γράμματα και σχόλια
Χανιά: Έφυγε ο Βαρδής Τσουρής

Εκατοντάδες κόσμου όλων των ηλικιών και των ρευμάτων της Αριστεράς και του αναρχικού χώρου και κάτοικοι από τα γύρω χωριά είπαν το στερνό αντίο στον αναρχικό αγωνιστή Βαρδή Τσουρή την Παρασκευή 5 Μάη στο νεκροταφείο του Λειβαδά Ανατολικού Σελίνου. 

Στην πολιτική κηδεία μίλησαν ο Δημήτρης Σειραδάκης, συνταξιούχος δάσκαλος με καταγωγή από τον Λειβαδά, ο Δημήτρης Φουράκης, δικηγόρος του στις περισσότερες από τις πάμπολλες δίκες του και ο Γιώργος Τζανέτος από τους συντρόφους της κατάληψης “Rosa Nera”. 

“Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Βαρδή Τσουρή, μία προσωπικότητα που σημάδεψε τους λαϊκούς αγώνες της πόλης μας εδώ και δεκαετίες” τονίζει ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση του ΣΕΚ Χανίων.  

«Από το κίνημα ενάντια στις βάσεις και την περιβαλλοντική καταστροφή του Ακρωτηρίου, τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, το κίνημα ενάντια στις ανεμογεννήτριες στο Σέλινο, τους αγώνες ενάντια στο ρατσισμό και για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε διωκόμενους αγωνιστές και βέβαια τις εργατικές κινητοποιήσεις και το κίνημα ενάντια στα μνημόνια... Παρά την μακροχρόνια ταλαιπωρία του από τον καρκίνο, συνέχισε να δίνει το παρόν σε όλες τις μάχες… Καλό ταξίδι σύντροφε! Η ανάμνησή σου θα μας συνοδεύει στους αγώνες για μία κοινωνία χωρίς φτώχεια, πόλεμο, ρατσισμό».