Εργατικό κίνημα
EΥΑΘ: Ακύρωσαν τη συνάντηση

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στα γραφεία της ΕΥΑΘ πραγματοποίησαν την Παρασκευή 5/5 οι εργαζόμενοι της εταιρίας μετά από κάλεσμα του σωματείου τους και τη στήριξη της Πρωτοβουλίας «SOSτε το νερό». 

Εκείνη την ημέρα είχε προγραμματιστεί να γίνει συνάντηση της Suez Environment με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ, έτσι ώστε οι εκπρόσωποι της εταιρίας «να ενημερωθούν» για τις εξελίξεις γύρω από την ιδιωτικοποίηση. Την ίδια μέρα ήταν προγραμματισμένη να γίνει και η ανακοίνωση του ονόματος του συμβούλου αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ. 

Η συνάντηση ακυρώθηκε εξαιτίας της κινητοποίησης των εργαζόμενων και των συμπαραστατών τους. Οι εργαζόμενοι με ανακοινώσεις και συνεντεύξεις τους καταγγέλλουν ότι ο επόμενος στόχος ιδιωτικοποίησης μετά την πώληση του ΟΛΘ είναι η ΕΥΑΘ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας καθώς και η πρόσβαση όλων σε καθαρό και φτηνό νερό.   

To σωματείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Παρά τις διαβεβαιώσεις (και αυτής) της κυβέρνησης ότι το νερό δεν πωλείται, η διαδικασία αποκρατικοποίησης συνεχίζεται κανονικά. Σήμερα 3 Μάη ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής προσφορών για την επιλογή του συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Σε τέσσερις μήνες θα πρέπει να κατατεθεί ο τρόπος ξεπουλήματος των νερών της Θεσσαλονίκης. Μετά το Λιμάνι, και προχθές την ΕΛΒΟ, η ΕΥΑΘ είναι το τελευταίο «ασημικό» που απέμεινε σε αυτήν την πόλη. Ο θλιβερός απολογισμός της κυβέρνησης κατά την αποχώρησή της, δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει το νερό στα «κατορθώματά» της, δεν θα επιτρέψουμε να πουλήσουν την ίδια την Ζωή».