Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Όχι στο φασισμό και το σεξισμό

Σε αντιφασιστική δράση κατά της σεξιστικής βίας καλούν ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις, την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 18:30 στο Γκάζι. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Οι οργανώσεις Colour Youth, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πολύχρωμο Σχολείο καλούμε τις ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητες σε κοινή δράση δρόμου.

Με αφορμή μια σειρά φασιστικών προκλήσεων και σεξιστικών επιθέσεων, με πιο πρόσφατη αυτή στο Γκάζι, όπου λεσβία δέχτηκε λεκτική επίθεση και τραμπουκισμό από 3 άτομα που στη συνέχεια κάλεσαν “τους φίλους τους”, κάνουμε μια προσπάθεια, ώστε να δοθεί απάντηση στα κρούσματα σεξιστικής βίας μιας ολόκληρης προηγούμενης περιόδου, να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε κόσμο ενάντια σε τέτοια φαινόμενα αλλά και να συμβάλουμε σε μια κατεύθυνση αντιρατσιστική και αντιφασιστική.

Δε θέλουμε το Γκάζι, όπου λειτουργούν πολλά LGBT-friendly μαγαζιά να γίνει στέκι και στόχος για τους φασίστες. Θέλουμε να κυκλοφορούμε ξέγνοιαστα και πιστεύουμε ότι σε αυτό μπορούμε να έχουμε στο πλευρό μας την αντιφασιστική πλειοψηφία του κόσμου».