Εργατικό κίνημα
ΠΟΕ ΟΤΑ: Στάση εργασίας ενάντια στη διάλυση των παιδικών σταθμών

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους την Πέμπτη 11 Μάη από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι ενάντια στην εξαγγελία του υπουργού Παιδείας σχετικά με την υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία και τις αρνητικές συνέπειες που αυτό επιφέρει στις δομές των Παιδικών Σταθμών. Συγκέντρωση θα γίνει στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 9πμ και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών. 

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει: «Η μονομερής εξαγγελία του υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία, οδηγεί σε διάλυση τον θεσμό των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που κατά γενική παραδοχή αποτελεί μια επιτυχημένη δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εστιασμένη στο παιδί και την ψυχοσωματική του εξέλιξη. 

Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί φιλοξενούν σήμερα παιδιά προνηπιακής ηλικίας (έως το 2006 και νηπιακής ηλικίας) τα οποία παρακολουθούν παιδαγωγικά προγράμματα υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού. Η απόφαση του υπουργού Παιδείας που ελήφθη ερήμην των εργαζομένων αλλά και συνολικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, αφού όχι μόνο αψηφά τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους, αλλά υπονομεύει το επιστημονικό αντικείμενο και τις θέσεις εργασίας».