Εργατικό κίνημα
Ποτέ την Κυριακή

Ερμού, 7/5

Συγκεντρώσεις ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας έγιναν στις 7 Μάη σε πολλές πόλεις. 

Στην Αθήνα από νωρίς το πρωί εμποροϋπάλληλοι περιφρουρούσαν την απεργία τους σε όλο το μήκος της Ερμού με τη στήριξη συλλογικοτήτων και δυνάμεων της αριστεράς («Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας», ΜΕΤΑ, Reworkers, ΠΑΜΕ). Το παρών έδωσε και ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια, καλώντας για τη συνέχεια του αγώνα με μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 17 Μάη ενάντια στο νέο Μνημόνιο. 

Πολλά ήταν τα μαγαζιά που παρέμειναν κλειστά αφού οι απεργοί είχαν φροντίσει να αποκλείσουν τις εισόδους. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων πραγματοποίησε συγκέντρωση και στο υπουργείο Οικονομικών. 

Στη Θεσσαλονίκη έγιναν συγκεντρώσεις και περιφρουρήσεις στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ έγινε πορεία από την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και το Συντονισμό Δράσεων Ενάντια στην Κυριακάτικη Εργασία.  

Στην Πάτρα κάποια καταστήματα άνοιξαν νωρίς το πρωί, αλλά χάρη στις απεργιακές κινητοποιήσεις έκλεισαν. Στα Χανιά τις κινητοποιήσεις στήριξε το Εργατικό Κέντρο, ενώ έγινε απεργιακή συγκέντρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.