Εργατικό κίνημα
ΔΕΗ Mεγαλόπολης: Όχι στο ξεπούλημα

Μεγαλόπολη, 4/5

Συλλαλητήριο ενάντια στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ έγινε την Πέμπτη 4 Μάη στη Μεγαλόπολη στην Αρκαδία. Η πετυχημένη συγκέντρωση έγινε μετά από κάλεσμα των σωματείων ΔΕΗ Μεγαλόπολης, της ΓΕΝΟΠ, του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, του Συνδέσμου Συνταξιούχων και άλλων φορέων της περιοχής. 
Το ψήφισμα του συλλαλητηρίου αναφέρει: «Η κυβέρνηση απεδέχθη την απαράδεκτη πρόταση της Κομισιόν και των θεσμών να δρομολογήσει σε πρώτη φάση την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, προκειμένου να επιτευχθεί το “άνοιγμα” της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στην πραγματικότητα να ικανοποιηθούν οι δανειστές λεηλατώντας τη δημόσια περιουσία.

Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε συνδυασμό με την απαράδεκτη υποχρέωση που έχει επιβληθεί στη ΔΕΗ να πουλά μέρος της λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής της παραγωγής (NOME) στους ιδιώτες κάτω του κόστους και η εκχώρηση πελατών της στην λιανική συνιστούν μεγάλη και ανεπανόρθωτη καταστροφή… Ο αγώνας για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι υπόθεση που αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Καλούμε όλους τους πολίτες στο δρόμο του αγώνα για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ».