Εργατικό κίνημα
Δάσκαλοι: Τρίωρη στάση εργασίας και κινητοποίηση 24/11

 για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού κύκλου και κινητοποίηση έξω από το υπ. Παιδείας στη 1.30μμ καλεί η ΔΟΕ την Παρασκευή 24 Νοέμβρη.

Η ΔΟΕ ζητάει μόνιμους διορισμούς Νηπιαγωγών άμεσα, μείωση του αριθμού των νηπίων (σε 1:15) και του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών, ίδρυση νέων νηπιαγωγείων, διορισμό μόνιμου βοηθητικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού και αυτοτελή λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης χωρίς καμία αλλαγή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους.

Η ΔΟΕ καλεί τους τοπικούς συλλόγους να κηρύξουν επιπλέον στάσεις εργασίας για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών.

Εκλογές

Εκλογές στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ν. Πλουμπίδης» γίνονται την Τετάρτη 15/11 για την ανάδειξη νέου ΔΣ του συλλόγου. Προηγήθηκε γενική συνέλευση την Τρίτη 14/11. Οι εκλογές θα γίνουν σε δύο σημεία: για το Κερατσίνι στο 5ο δημοτικό και για το Πέραμα στο 1ο δημοτικό σχολείο (Καραολή και Δημητρίου).

Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση κατεβαίνει στις εκλογές από τη μεριά των Παρεμβάσεων. Ο Πασχάλης Ταπεινόπουλος από το δίκτυο εκπαιδευτικών της «Τάξης μας» συμμετέχει στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση.