Εργατικό κίνημα
Όλοι στη Συνέλευση του Συντονισμού

Την Κυριακή 17 Δεκέμβρη ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια οργανώνει Πανελλαδική Συνέλευση Εργατικής Αντίστασης, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθήνας.

Εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε και να συζητήσουμε για τις μάχες που έχουμε δώσει μέχρι τώρα και να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα για να μην περάσουν οι μνημονιακές επιθέσεις που έρχονται. Βασική μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι η προάσπιση του δικαιώματος στην απεργία και το συνδικαλισμό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να εμφανίσει την εικόνα ότι η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης είναι μία τυπική διαδικασία. Ότι υπάρχει πλέον συμφωνία σε όλα τα πολιτικά ζητήματα με τα κλιμάκια της τρόικα και ότι απομένουν μόνο «τεχνικές λεπτομέρειες».

Ο αντιαπεργιακός νόμος όμως που ορίζεται ως ένα από τα προαπαιτούμενα της τρόικα δεν είναι μία τεχνική λεπτομέρεια. Αποτελεί επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην δυνατότητα της εργατικής τάξης να οργανώνεται στα σωματεία της, στον παράγοντα που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις πολιτικές εξελίξεις τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας.

Στην ιδιωτική Yγεία, τα σωματεία την τελευταία περίοδο έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να αναδείξουμε και να αντιμετωπίσουμε τις απολύσεις, τα κλεισίματα0, την απληρωσιά και την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης. Για ένα κλαδικό σωματείο όπως το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και Διαγνωστικών Κέντρων Αθήνας θα είναι αδύνατον να παρθεί απόφαση για απεργία από το 50+1 % των εργαζομένων του κλάδου σε μία γεωγραφική περιοχή όπως η Αττική.

Χρειάζεται από τώρα να δράσουμε για να μην περάσει αυτός ο νόμος. 

Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών (ΑΣΚΥ) καλεί σύσκεψη την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στις 7μμ, στο ΕΚΑ, με σκοπό την ενημέρωση για τον νόμο που θέλει να φέρει την διάλυση των σωματείων με τον μανδύα του δήθεν εκδημοκρατισμού ή της αφορμής για μεγαλύτερη συσπείρωση. Το Σάββατο 25/11, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και διαγνωστικών κέντρων Αθήνας οργανώνει συγκέντρωση εξόρμηση στην κλινική ΙΑΣΩ στο Μαρούσι στην προσπάθεια για την ενημέρωση των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Είναι μία προσπάθεια που θέλουμε να την δώσουμε με τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και που επιθυμούμε να αναδείξουμε και στην Πανελλαδική Συνέλευση που οργανώνει ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια στις 17 Δεκέμβρη στην Αθήνα. 

Κώστας Πολύδωρος
εργαζόμενος και συνδικαλιστής στην Ιδιωτική Υγεία