Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Πετρούπολη: Εκδίκαση έφεσης Γιαννόγκωνα της Χρυσής Αυγής κατά Κατερίνας Πατρικίου

Την Τετάρτη 15/11 εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών (Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, 2ος όροφος, αίθουσα Δ80Β), η έφεση του Μιχάλη Γιαννόγκωνα, στελέχους της Χρυσής Αυγής κατά της Κατερίνας Πατρικίου, δημοτικής συμβούλου Πετρούπολης και μέλους της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 2 χρόνια με τριετή αναστολή, για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού, για την επίθεση τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης στην Πετρούπολη την 8η Οκτώβρη 2011. Εκείνη την ημέρα, ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα και κράνη, σε διάταξη τάγματος, επιτέθηκαν σε μέλη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έκαναν εξόρμηση με την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη και καλούσαν τον κόσμο στην πανεργατική απεργία της 19/10/11. Χτύπησαν 2 άτομα, έναν μαθητή και την Κατερίνα Πατρικίου, τότε δημοτική Σύμβουλο Πετρούπολης με την Ανυπόταχτη Πετρούπολη, έσπασαν το τραπεζάκι της εξόρμησης, βρίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά. Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο εκ των κατηγορουμένων και έπαυσε υφ’ όρον την ποινική δίωξη για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού για τους υπόλοιπους τρεις.
 
Διεκδικούμε να μπει τέλος στη δράση των ταγμάτων εφόδου, να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια, να πάνε φυλακή όλοι οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.