Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Τρίκαλα: Αντιφασιστική πορεία 11/11

Τρίκαλα, 11/11

Το Σάββατο 11/11, στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία ενάντια στην επίσκεψη του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης, Μιχαλολιάκου. Παρά τη συνεχόμενη βροχή η προσέλευση ήταν μαζική. Εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές, από όλη τη Θεσσαλία και κυρίως τα Τρίκαλα, διαδήλωσαν από το κέντρο της πόλης μέχρι το ξενοδοχείο όπου γινόταν η ναζιστική σύναξη.

Μέσα στη βδομάδα, το δημοτικό συμβούλιο κάτω από την πίεση της αριστεράς και αντιρατσιστικών κινήσεων της πόλης, τους είχε ανακηρύξει ανεπιθύμητους. Επιπλέον, η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών, ο σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο Τρικάλων, καθώς και τα περισσότερα σχολεία είπαν ένα μεγάλο όχι στον Μιχαλολιάκο.

Σύσσωμοι εκατοντάδες διαδηλωτές ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία με εμπόδιο τον καιρό και φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα κατευθύνθηκαν στο ξενοδοχείο το οποίο βρισκόταν έξω από την πόλη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν τον Μιχαλολιάκο ήταν πολύ περισσότερες από τα 70 περίπου άτομα που παρακολούθησαν την φιέστα των νεοναζί. Στο τέλος η πορεία περνώντας από το κέντρο της πόλης κατέληξε με συνθήματα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου από όπου ξεκίνησε.

Η ΚΕΕΡΦΑ Βόλου οργάνωσε με πούλμαν την αποστολή από το Βόλο και τη Λάρισα με στόχο να δώσουμε το παρών όσο το δυνατόν περισσότεροι αγωνιστές. Υπήρχε ανταπόκριση και από το Βόλο αλλά και από τα Τρίκαλα. Το γεγονός ότι οι νεοναζί έχουν γραφεία στο κέντρο των Τρικάλων τους δίνει την ευκαιρία να κάνουν τέτοιες εκδηλώσεις στην πόλη. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να χτίσουμε τέτοια ενωτική αντιφασιστική δύναμη και στα Τρίκαλα με σύνθημα να τους κλείσουμε τα γραφεία και να τους απομονώσουμε από την Θεσσαλία.