Οργισμένη Σύσκεψη

Από την πλευρά του προέδρου Μπαλασόπουλου προτάθηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αλλά «με άλλες μορφές όπως συγκεντρώσεις και καταλήψεις που μπορεί να έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τις απεργίες», ενώ η εξήγηση που δόθηκε για την απόφαση της Ομοσπονδίας να σταματήσει το κλείσιμο της Χωματερής ήταν «γιατί δεν συμμετείχαν οι συνάδελφοι στην περιφρούρηση». Εξίσου διστακτικοί στο να προτείνουν απεργιακή κλιμάκωση ήταν και οι συνδικαλιστές των παρατάξεων της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) και της ΑΣΚ που στην ουσία πρότειναν και αυτοί πολυμορφές κινητοποιήσεις.

Υπήρχαν ωστόσο αρκετές τοποθετήσεις ομιλητών εκ μέρους των ΔΣ των Πρωτοβάθμιων σωματείων οι οποίοι είτε καταθέτοντας τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων είτε μεταφέροντας τις εικόνες από τις διαθέσεις των συναδέλφων ζητούσαν απεργιακή κλιμάκωση. Συγκεκριμένη πρόταση έκανε ο πρόεδρος του σωματείου Ν. Ιωνίας, Αδαμόπουλος: «Στις συγκεντρώσεις που έγιναν στους χώρους εργασίας την περασμένη εβδομάδα οι συνάδελφοι εξέφρασαν τη διάθεση να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να κλιμακώσουν. Πολλοί απογοητεύτηκαν με το κλείσιμο της Χωματερής την Παρασκευή. Από δω και πέρα χρειάζεται ανυποχώρητος αγώνας. Προτείνω συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 16/3, στις 19 Μάρτη να προχωρήσουμε σε καταλήψεις συγκεντρώσεις σε κάθε Δήμο, Σαββατοκύριακο αποχή, 48ωρη απεργία στις 23 και 24 Μάρτη και στις 26/3 νέο Γενικό Συμβούλιο».

48ωρες

«Οι πιλότοι της Γερμανίας βγαίνουν σε πενθήμερη απεργία, της Αγγλίας το ίδιο, γιατί δεν βγαίνουμε και εμείς σε επαναλαμβανόμενες απεργίες;», είπε ο πρόεδρος του Δήμου Πηλαίας, Παταλαμάς. «Εμείς έχουμε απόφαση γενικής συνέλευσης και συμφωνούμε να συνεχίσουμε με 48ωρες επαναλαμβανόμενες και η συμμετοχή στην τελευταία απεργία ήταν 120%».

«Οταν ο κόσμος δουλεύει δεν μπορεί να συμμετέχει στην περιφρούρηση της Χωματερής», είπε ο Παναγιώτης Τσελεπής από το Δήμο Ρέντη. «Μόλις πήγε ο Φασούλας στον εισαγγελέα έπρεπε να αποφασίσουμε κλιμάκωση. Η διάθεση του κόσμου αυτό δείχνει. Εμείς στην πρώτη απεργία είχαμε συμμετοχή 50% και στην τελευταία 90%. Είναι σωστή η πρόταση για κλιμάκωση με 48ωρη».

«Η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις έδειξε τη δυναμική του κόσμου», είπε ο εκπρόσωπος από το ΔΣ του Δήμου Αγ. Δημητρίου, Χρήστος Ευθυμίου. «Εμείς κατεβήκαμε με πούλμαν και στις τρεις 24ωρες απεργίες και συμμετείχαμε στην περιφρούρηση της χωματερής. Ο κλάδος είναι έτοιμος να συμμετέχει σε κινητοποιήσεις. Να προχωρήσουμε σε καταλήψεις Δημαρχείων και ειδικά σε αυτούς τους Δημάρχους που μας πάνε στον εισαγγελέα, να σταματήσουμε να μαζεύουμε τα σκουπίδια του Λάτση και του Εμφιετζόγλου που ξέρουμε που μένουν».

«Η συμμετοχή από την πρώτη απεργία στις 10 Φλεβάρη μέχρι τις 11 Μάρτη συνεχώς αυξάνεται», είπε ο Κώστας Μεγαγιάννης πρόεδρος του σωματείου Δήμου Αγ. Παρασκευής. «Το κλεισιμο του ΧΥΤΑ έβαλε πίεση στην κυβέρνηση και δεν έπρεπε να σταματήσει την ώρα που σε όλους τους Δήμους ξεχύλιζαν οι κάδοι. Αν οργανώνονταν η περιφρούρηση θα είχε καλύτερη συμμετοχή. Εχουμε πάρει απόφαση σαν σύλλογος για περαιτέρω κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία την άλλη εβδομάδα. Πρέπει να βγούμε επιθετικά. Μία υποχώρηση τώρα καλλιεργεί την ηττοπάθεια. Δεν είμαστε μόνοι μας. Αυτή την εβδομάδα βγαίνει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι Δικαστικοί Υπάλληλοι. Χρειάζεται να υπάρξει συντονισμός και κοινό μέτωπο μαζί τους τη στιγμή μάλιστα που οι συνάδελφοί μας σε όλη την Ευρώπη βγαίνουν σε απεργίες».