ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Με την παρέμβαση μας με τα σχήματα της ΕΑΑΚ καταφέραμε να βάλουμε κέντρο την αντίσταση στα νέα μέτρα του ΠΑΣΟΚ και το ρόλο του φοιτητικού κινήματος δίπλα στο εργατικό. Καταφέραμε να βγάλουμε συνελεύσεις σε 4 απο τις 8 σχολές, Βιολογικό, Φυσικό, Επιστήμης Υπολογιστών και Ιατρική, και να τις κερδίσουμε με αποφάσεις για 3μερη κατάληψη 10-12 Μάρτη. Στις 10 Μάρτη έγινε το συντονιστικό των συνελεύσεων, στο οποίο βγήκε η γραμμή συντονισμού με σωματεία και παρέμβασης στην τοπική κοινωνία.

Η παρουσία των φοιτητών στη πορεία ήταν μαζικότατη και πολύ δυναμική και ακούστηκαν συνθήματα όπως «φοιτητές, εργατιά μια φωνή και μια γροθιά», «ανυπακοή, απεργία γενική». Μετά τη πορεία καταλήξαμε στο Εργατικό Κέντρο όπου έγινε συντονιστικό σωματείων και φοιτητικών συλλόγων. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση των μαθητών που έβαλε ότι η απάντηση στις επόμενες επιθέσεις πρέπει να είναι συντονισμένη από εργαζόμενους, μαθητές και φοιτητές. Η παρουσία νέων σωματείων όπως των μαγείρων, των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των ντελιβεράδων, έδωσε την έμπνευση για συνέχεια και αποφασίστηκε επόμενο συντονιστικό την ερχόμενη Πέμπτη.

Επόμενος κινηματικός σταθμός το απογευματινό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη. Αυτό που χρειάζεται να γίνει το επόμενο διάστημα, δεν είναι ένα ξεκομμένο φοιτητικό κίνημα, αλλά ένα δυνατό πολιτικό κίνημα, όπου οι φοιτητές θα έχουν τα αντανακλαστικά για επαναλαμβανόμενες καταλήψεις διαρκείας δίπλα στις απεργίες.

Μαρίνα Παναγιωτοπούλου, Δημήτρης Τσώλης