ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

Γι´ αυτό η οργή ήταν φανερή στην συνέντευξη τύπου που έδωσε η ΟΣΠΑ την Τρίτη 16 Μάρτη. Εκατοντάδες απολυμένοι είχαν πλημμυρίσει το χώρο της συνέντευξης στο ξενοδοχείο Τιτάνια, για την ακρίβεια οι περισσότεροι είχαν μείνει έξω από την αίθουσα μέχρι το πεζοδρόμιο.

Στην συνέντευξη καταρρίφθηκαν οι λασπολογίες της κυβέρνησης και των ΜΜΕ για τους «χρυσοπληρωμένους» εργαζόμενους που εκβιάζουν ενώ η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές. Για παράδειγμα έγραφαν ότι το κόστος της αποχώρησης θα κοστίσει στον «φορολογούμενο» 1,2 δις ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι το κόστος των αποζημιώσεων που είναι έτσι κι αλλιώς υποχρεωμένο το δημόσιο να καταβάλει σύμφωνα με τη νομοθεσία, είναι μόλις 250 εκατομμύρια ευρώ. Τα υπόλοιπα είναι μια εκτίμηση σε βάθος 25ετίας.

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι είναι αδιανόητο να μην καταβάλλει το δημόσιο τις υποχρεώσεις του σε τραπεζίτες για τα δάνεια που παίρνει. Αυτή η τοκογλυφία στοιχίζει δις ευρώ. Υποτίθεται ότι το «μονοπώλιο της Ολυμπιακής» κόστιζε χρυσάφι. Τώρα, με την ιδιωτικοποίηση το μονοπώλιο του Βασιλάκη και του Βγενόπουλου, τα αρπακτικά της αγοράς λεηλατούν το δημόσιο «κανονικά και με τον νόμο».

Οι συνδικαλιστές ανακοίνωσαν ότι δίνουν διορία στην κυβέρνηση μια βδομάδα για να υλοποιήσει τις προβλέψεις των νομοθετημάτων σχετικά με τους απολυμένους της Ολυμπιακής. Δεν χρειάζονται άλλες παρατάσεις σε μια κυβέρνηση που χτυπάει όλους τους εργαζόμενους. Οι απολυμένοι της Ολυμπιακής να ξαναβγούν σε κινητοποιήσεις, όπως η κατάληψη του Λογιστηρίου. Και μαζί με όλο το εργατικό κίνημα να επιβάλλουν όχι μόνο τα νόμιμα δικαιώματά τους, αλλά και την επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής.