Εργατικό κίνημα
Δήμος Θεσσαλονίκης: Όχι στις απολύσεις

Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης ενάντια στις απολύσεις των παρατασιούχων συναδέλφων τους, με νέα στάση εργασίας την Πέμπτη 12/7 και συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. 

Με δική τους πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση στην Αθήνα, την περασμένη Τρίτη 3/7, η συνάντηση με τον υπουργό Σκουρλέτη όμως ήταν άκαρπη. Στο δήμο Θεσσαλονίκης απολύονται άμεσα περισσότεροι από 450 παρατασιούχοι εργαζόμενοι, μετά την αρνητική δικαστική απόφαση στα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι για την παραμονή τους στην εργασία. Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους, ο Σκουρλέτης δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τους 450 άμεσα απολυμένους από Θεσσαλονίκη, όπως και για κανέναν άλλο απο τους χιλιάδες πρώην παρατασιούχους που πετιούνται στην ανεργία. Ακολούθησαν οργισμένες αντιδράσεις απο τους εργαζόμενους οι οποίοι συνέχισαν με διαδήλωση στη Βουλή ενώ σε νέα συνέλευσή τους δυο μέρες μετά αποφάσισαν τη νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Ιούλη. 

“Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι δίνουν μάχη για να μην απολυθούν και για να κρατήσουν την δουλειά τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα, για να κερδίσουμε μόνιμη και σταθερή εργασία. Χρειάζεται να δώσουμε την σκυτάλη σε νέο συλλαλητήριο, με διεκδίκηση απεργιακών αποφάσεων, για όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους από τα πρωτοβάθμια σωματεία και την ομοσπονδία" τονίζει το αντικαπιταλιστικό δίκτυο εργαζομένων στου ΟΤΑ "Η Σκουπιδιάρα".

To απόγευμα της Τρίτης 10/7, ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη βρισκόταν στο τυπογραφείο, γινόταν συνέλευση παρατασιούχων ΟΤΑ της Αττικής, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.