Γράμματα και σχόλια
Άσυλο στον Τουργκούτ Καγιά

Τις 41 ημέρες απεργίας πείνας συμπλήρωσε ο Τούρκος δημοσιογράφος Τουργκούτ Καγιά διεκδικώντας να μην εκδοθεί στην Τουρκία. 

Η απόφαση του Αρείου Πάγου (30/5/18) για την έκδοση του 45χρονου αριστερού αγωνιστή στην Τουρκία αποτελεί πρόκληση. Ο Καγιά είχε συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο και είναι γνωστός για την πολιτική δράση του στο πλευρό των Κούρδων, καθώς και συνολικά για τη στράτευσή του στο κομμουνιστικό κίνημα. Αφορμή για τη σύλληψή του στάθηκε η καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο για συμμετοχή σε «παράνομη οργάνωση». 

Σήμερα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία του, ακόμη και από καρδιαγγειακό συμβάν, λόγω της απεργίας πείνας. Έχει χάσει το 12% του βάρους του και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού, ενώ για να εξεταστεί στο Αττικό πηγαίνει χωρίς να του αφαιρεθούν οι χειροπέδες. Η συνέντευξη για άσυλο του Τούρκου αγωνιστή έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, ενώ παράλληλα καλείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στις 11πμ.