Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
ΚΕΕΡΦΑ: Συνεχίζεται η καμπάνια υπογραφών

Έχουν ξεπεράσει τις 500 οι υπογραφές στην καμπάνια που ξεκίνησε η ΚΕΕΡΦΑ με κεντρικό αίτημα να μπει “ολόκληρη η Χρυσή Αυγή στη Φυλακή”, μετά το κάλεσμα του ναζί βουλευτή της ΧΑ Μπαρμπαρούση για πραξικόπημα.

“Είναι πρόκληση ότι η Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή προχώρησε σε ανοικτή απειλή για στρατιωτικό πραξικόπημα. Είναι μια ωμή φασιστική πρόκληση σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών όλων μας.

Χρειάζεται να τους κλείσουμε το δρόμο πριν αποκτήσουν την δύναμη να προκαλέσουν πραγματικά ένα πραξικόπημα. Είναι ώρα να τους απομονώσουμε παντού. Είναι ώρα να βρεθούν στη φυλακή αμέσως οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, να μην έχουν κανένα περιθώριο να αποκτήσουν δύναμη για να επιβάλουν μια φασιστική χούντα”, αναφέρει το κείμενο που ήδη υπογράφουν δεκάδες αντιστασιακοί αγωνιστές/στριες ενάντια στη δικτατορία, συνδικαλιστές, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και πλήθος εργαζόμενων, ανέργων, νεολαίων.

Πάνω από 25 δάσκαλοι στο συνέδριο της ΔΟΕ υπέγραψαν το κείμενο ενώ πολλές δεκάδες είναι οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν στα Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας και Θεσσαλονίκης το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Μεγάλη είναι και η ανταπόκριση σε πολλές πόλεις της επαρχίας. 

Ενδεικτικά και μόνο αυτή την εβδομάδα προστέθηκαν στην λίστα ονόματα όπως αυτό της συγγραφέα Ρέας Γαλανάκη, αλλά και μελών του αντιδικτατορικού Ρήγα Φεραίου όπως οι Αναγνωστόπουλος Δημήτρης, Πολιτικός Μηχανικός, πρ. Δημοτικός σύμβουλος Αθήνας. Βασιλική Δραγάτση εκπαιδευτικός, Ιωάννης Προκόβας, συνταξιούχος γιατρός, Βασίλης Κωτούλας συνταξιούχος, Ζερόμ Καλουτά, μουσικός.

Από τη Θεσσαλονίκη, Ανδρίτσου Αναστασία, Μέλος ΔΣ ΕΠΥΒΚΗ, Σαραϊδάρη Πόπη, Πρόεδρος Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Τρεμόπουλος Μιχάλης, Δικηγόρος, Νικητόπουλος Στέλιος, Δημοσιογράφος ΕΡΤ3, Αλεξάνδρα Πολιτάκη, Πολιτική Επιστήμονας, Γιώργος Γιαννόπουλος, Συγγραφέας-Εκδότης ΕΝΕΚΕΝ. Από τα Χανιά η Σοφία Θεοδωράκη, εργαζόμενη ΕΡΑ Χανιών, Μανώλης Ψαράκης, μέλος ΔΣ εργαζομένων νοσοκομείου Χανίων.