Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης: Συντονισμός για τις 15/9

Στο Εργατικό Κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9/7 η πρώτη σύσκεψη που κάλεσε η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης για την διοργάνωση αντιφασιστικής συγκέντρωσης και πορείας το Σάββατο στις 15 Σεπτέμβρη.

Μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και της ΚΑΡ, φοιτητές, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι σωματείων συζήτησαν για την αναγκαιότητα μιας μεγάλης κεντρικής αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής κινητοποίησης στις 15/9 στο άγαλμα Βενιζέλου. 

Στη σύσκεψη συμφωνήσαμε πως είναι αναγκαίο να θέσουμε ως αιτήματα της κινητοποίησης τις αιχμές του αντιρατσιστικού και του αντιφασιστικού κινήματος «Στη φυλακή οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι - Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες».

 H Χρυσή Αυγή, δια στόματος Μπαρμπαρούση, μέσα στη Βουλή προχώρησε σε ξεκάθαρη απειλή για στρατιωτικό πραξικόπημα. Είναι μια ωμή φασιστική πρόκληση που δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Το αντιφασιστικό κίνημα με τη μεγαλύτερη ενότητα και αποφασιστικότητα είναι ώρα να δώσει τη μάχη για πάνε άμεσα όλοι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή αλλά και να σταματήσει η ρατσιστική πολιτική της ΕΕ που τους θρέφει.

Αυτή η πρωτοβουλία παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, ιδιαίτερα μετά την κλιμάκωση των φασιστικών επιθέσεων την περασμένη εβδομάδα στην πόλη. Χρυσαυγίτες, φασίστες και ακροδεξιοί, μεταμφιεσμένοι σε “αγανακτισμένους πατριώτες πολίτες”, προχώρησαν σε σειρά επιθέσεων με αφορμή τις “συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό” και με την κάλυψη της αστυνομίας.

Η σύσκεψη αποφάσισε πως προχωράμε στα αναγκαία βήματα για τον συντονισμό και την οργάνωση της μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης και πορείας στις 15 Σεπτέμβρη. Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τις κοινότητες μεταναστών, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, τις κινήσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών να δώσουμε μαζί όλη την μάχη για να οργανώσουμε ενωμένοι το συλλαλητήριο στις 15 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη.

Δήμητρα Κομνιανού
ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης