Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Το Pride στο Ηράκλειο

7/7, Ηράκλειο Pride

Στης 6 και 7 Ιουλίου διοργανώθηκε το Her Pride στη πόλη του Ηρακλείου, ένα διήμερο πολύχρωμο φεστιβάλ με συζητήσεις και πολύ κόσμο ο οποίος κατέβηκε και από διάφορα μέρη της Ελλάδας για να λάβει μέρος. 

Από την αρχή φάνηκε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κόσμου που πέρασε από το τραπεζάκι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ . Είναι ενδεικτικό πως στη καμπάνια την οποία έχει ανοίξει η ΚΕΕΡΦΑ για ανοιχτά σύνορα και καταδίκη των νεοναζί μαζεύτηκαν 40 υπογραφές, πουλήθηκαν 22 φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης ενώ αρκετοί μας ζήτησαν επιπλέον υλικό της ΚΕΕΡΦΑ προκειμένου να το διακινήσουν και οι ίδιοι στο χώρο τους. Η ανταπόκριση του κόσμου στα δύο μεγάλα αιτήματα που θέτει αυτή η καμπάνια φάνηκε και από την ατμόσφαιρα της διαδήλωσης καθώς στο μαζικό μπλοκ της ΚΕΕΡΦΑ αλλά και έξω από αυτό ακούγονταν δυνατά τα αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συνθήματα. Επιπλέον μπλοκ συγκρότησαν το ΣΕΚ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Δεκάδες ήταν τα άτομα που άφησαν τηλέφωνο και μας ζήτησαν να επικοινωνήσουμε μαζί τους άμεσα, βάζοντας έτσι ως μεγάλο ραντεβού την σύσκεψη-εκδήλωση που διοργανώνεται στο Ηράκλειο στης 13 Ιούλη. Αντίστοιχη εικόνα και στην σαββατιάτικη εξόρμηση του ΣΕΚ όπου δόθηκαν 18 φύλλα της ΕΑ και μαζεύτηκαν αρκετές υπογραφές. 

Το συμπέρασμα από αυτό το διήμερο δεν είναι άλλο από το ότι ο κόσμος συνδέει τις μάχες του lgbtq+ κινήματος με τη μάχη απέναντι στο ρατσισμό και τους φασίστες. Είναι εξοργισμένος με την νέα συμφωνία που ενισχύει την πολιτική της ΕΕ-Φρούριο με επιπλέον στρατόπεδα συγκέντρωσης και αύξηση του αποκλεισμού προσφύγων και μεταναστών. Οργανώνουμε όλες και όλοι μαζί το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 15 Σεπτέμβρη, 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.