Η Αριστερά
Όλοι στα αντινατοϊκά συλλαλητήρια

Αντιπολεμικά συλλαλητήρια οργανώνονται σε μια σειρά πόλεις στις 11 Ιούλη, ημέρα έναρξης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια στις 6.30μμ και θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή και την αμερικάνικη πρεσβεία.

Στη Σύνοδο τα γεράκια του πολέμου θα συζητήσουν την αύξηση πάνω από το πλαφόν του 2% του ΑΕΠ που σπαταλάνε οι χώρες για εξοπλισμούς, τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια με την ένταξη της Δημοκρατίας της (Βόρειας) Μακεδονίας, τη στενότερη συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Αφρική και Μ. Ανατολή, αλλά και στην αποτροπή των προσφύγων και των μεταναστών με μεγαλύτερη αστυνόμευση και σφράγισμα των συνόρων. 

 «Με αυτή την επικίνδυνη πολεμοκάπηλη πολιτική ευθυγραμμίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Είναι η πρώτη που δαπανά το 2% του ΑΕΠ για τις πολεμικές δαπάνες, επεκτείνει και αναβαθμίζει τις αμερικανονατοϊκές βάσεις στην περιοχή, οικοδομεί τον αντιδραστικό και επιθετικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, πολλαπλασιάζει τις στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων... διεκδικεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωνατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων μέσα από την πρόσφατη συμφωνία Τσίπρα Ζάεφ, επιδιώκοντας την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου του ελληνικού κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή, εμφανιζόμενη σαν ο «καλός στρατιώτης του ΝΑΤΟ», αναφέρει το κοινό δελτίο τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με άλλες αριστερές οργανώσεις που καλούν στα συλλαλητήρια. 

Η εργατική τάξη και η νεολαία δεν έχουμε να κερδίσουμε απολύτως τίποτα από τη βαθύτερη ένταξη της Ελλάδας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς και την όξυνση του αντιδραστικού ανταγωνισμού με την Τουρκία. Διαδηλώνουμε στις 11/7 και απαιτούμε: «ΝΑΤΟ/βάσεις κλείστε, τα σύνορα ανοίξτε», «λεφτά για προσλήψεις και μισθούς, όχι για το ΝΑΤΟ και εξοπλισμούς»!

Θεσσαλονίκη 6.30μμ Άγαλμα Βενιζέλου, Λάρισα 7μμ Κεντρική Πλατεία, Γιάννενα 8μμ Περιφέρεια, Πάτρα 7.30μμ Πλατεία Όλγας.