Η Αριστερά
Γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη

Γιορτή της ΕΑ, Θεσσαλονίκη 6/7

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη η γιορτή για τα 32 χρόνια κυκλοφορίας της Εργατικής Αλληλεγγύης, την περασμένη Παρασκευή 6/7, στο πάρκο του Εργατικού Κέντρου.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Γιάννης Κούτρας, μέλος των ΔΣ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, της ΕΝΙΘ και της ΟΕΝΓΕ. Στάθηκε στη βοήθεια της Εργατικής Αλληλεγγύης για να δοθούν οι πρόσφατες εκλογικές μάχες, οι οποίες σήμαναν την αύξηση της δύναμης της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο χώρο των νοσοκομείων.

Στη συνέχεια μίλησε ο Τάσος Αναστασιάδης, από το Συντονισμό Ενάντια στα Μνημόνια, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο που έπαιξε η εφημερίδα από την κυκλοφορία της, ιδιαίτερα στις μάχες ενάντια στη κυβέρνηση Μητσοτάκη των αρχών του 90', αλλά και στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, στην αυγή της νέας ριζοσπαστικοποίησης που σήμανε το Σιάτλ και η Γένοβα, και μέχρι σήμερα. 

Η Φανή Γουργούρη, γενική γραμματέας του Δ.Σ. ΟΜΥΛΕ-ΟΛΘ χαιρέτησε εγκάρδια την εκδήλωση, μιλώντας για τους ανθρώπους που διακινούν την Εργατική Αλληλεγγύη, που πραγματικά βρίσκονται παντού, όχι μόνο στις μάχες για τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και στις μάχες ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό και τον εθνικισμό, σε μια περίοδο όπου στη Θεσσαλονίκη αυτό είναι απαραίτητο. 

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση στην οποία αναδείχθηκε από μια σειρά τοποθετήσεων η χρησιμότητα διακίνησης της Εργατικής Αλληλεγγύης «χέρι με χέρι», σε μια περίοδο που οι μάχες είναι ανοικτές, και η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να κερδηθεί στην αντικαπιταλιστική προοπτική «άτομο το άτομο». 

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ρεμπέτικο γλέντι, φαγητό και ποτό, αλλά και αγωνιστικό ραντεβού για τις μάχες του επόμενου διαστήματος, με πρώτο σταθμό τη σύσκεψη που καλεί η ΚΕΕΡΦΑ τη Δευτέρα 9//7 στο ΕΚΘ για τη διοργάνωση αντιρατσιστικής/αντιφασιστικής διαδήλωσης στην πόλη στις 15/9.