Εργατικό κίνημα
ΥΠΑΝ: Κλιμάκωση εδώ και τώρα!

Κινητοποιήσεις για αυξήσεις με βασικό αίτημα την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών στο υπ. Οικονομίας και Ανάπτυξης ξεκινούν οι εργαζόμενοι στις Γενικές Γραμματείες Βιομηχανίας και Εμπορίου στο κτίριο της πλ. Κάνιγγος. Τις κινητοποιήσεις αποφάσισαν στη μαζική κοινή συνέλευση των δυο συλλόγων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8/10. Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα της συνέλευσης:

«Εμείς οι εργαζόμενοι στη Γεν. Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και στη Γεν. Γραμματεία Βιομηχανίας αποφασίζουμε διαρκείς κινητοποιήσεις από την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, αντιδρώντας στην άδικη και αντισυνταγματική διάκριση εις βάρος του μεγαλύτερου ποσοστού των εργαζομένων καθώς και στην ανισορροπία και δυσλειτουργία των υπηρεσιών μας  που δημιουργείται μετά από τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την δήθεν εξομοίωση των μισθολογικών διαφορών των υπαλλήλων του Υπουργείου μας… Ζητάμε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες μας με επαρκές σε αριθμό προσωπικό…  Ξεκινάμε από Πέμπτη 11-10-2018 με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10.00. Θα ακολουθήσει κοινή Γενική Συνέλευση».

«Χρειάζεται άμεση κλιμάκωση εδώ και τώρα. Σαν Συσπείρωση Εργαζομένων στη ΓΓΒ θα προτείνουμε στη συνέλευση να ακολουθήσει πορεία στο κεντρικό υπουργείο στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα και άμεσα νέα γενική συνέλευση. Την ώρα που διογκώνονται τα «πλεονάσματα» που φτιάχτηκαν με τις περικοπές των μισθών, των συντάξεων, των υπηρεσιών μας, δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια», μας είπε ο Κώστας Πίττας, γραμματεάς της ομοσπονδίας τ. ΥΠΑΝ.