Οικονομία και Πολιτική
Το Μακεδονικό: Ανακοίνωση Λέβιτσα

Με ανακοίνωσή του το κόμμα της Αριστεράς στη Δημοκρατία της Μακεδονίας (Λέβιτσα) τονίζει ανάμεσα σε άλλα:

“Στις 30 Σεπτεμβρίου, ο λαός μιας μικρής ειρηνικής χώρας των Βαλκανίων αντιστάθηκε στην εκβιαστική πολιτική και τις παρεμβάσεις των μεγαλύτερων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που στόχο είχαν να επιβάλουν τα συμφέροντά τους, με την είσοδο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στη ΝΑΤΟϊκή συμμαχία. 

Την ημέρα αυτή, Μακεδόνες, Αλβανοί, Τούρκοι, Βλάχοι, Σέρβοι, Ρομά, Βόσνιοι και μέλη όλων των άλλων εθνοτήτων που ζουν στην Δημοκρατία της Μακεδονίας  με αλληλεγγύη -μέσα από ένα οργανωμένο μαζικό μποϊκοτάζ του παράνομου δημοψηφίσματος- έδειξαν την ενότητά τους στην αντίσταση στον ιμπεριαλισμό και τις διεφθαρμένες ελίτ που διεξήγαγαν αυτή την πολιτική.

Σε αντίθεση με διάφορες ερμηνείες του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, αυτό παραμένει ανεπιτυχές καθώς η συμμετοχή δεν πέρασε το 50% - κάτι που ομολόγησε ακόμη και η Κρατική Εκλογική Επιτροπή. Αυτό, βέβαια, δεν εμπόδισε τις ΗΠΑ και μερικούς από τους γραφειοκράτες της ΕΕ υποκριτικά να διακηρύξουν το δημοψήφισμα επιτυχημένο ασκώντας έτσι ανοικτή πίεση στην εύθραυστη κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας”.