Εργατικό κίνημα
Νοσοκομεία: “Καραβάνι” στην Πάτρα

11/1, Το Συντονιστικό Νοσοκομείων στο πλευρό των απεργών εκπαιδευτικών

Στην Πάτρα ταξιδεύει για άλλη μια φορά το Καραβάνι της Υγείας την Πέμπτη 31/1, αφού η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε στάση εργασίας για όλα τα νοσοκομεία της Δυτ. Ελλάδας, συγκέντρωση στις 8.30πμ στο νοσοκομείο Αγ. Αντρέας και πορεία μέσα από το κέντρο της πόλης, με στάση στην πλατεία Γεωργίου και τελικό προορισμό τα γραφεία της ΥΠΕ Δυτ. Ελλάδας στην είσοδο της πόλης. Την προηγούμενη μέρα, Τετάρτη 30/1 στην Πάτρα θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ για να συζητήσει τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

“Σαν Συντονιστικό Νοσοκομείων θα παρέμβουμε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ στην Πάτρα στις 30 Γενάρη με δυνάμεις και από την Αθήνα και από την Πάτρα. Και κανονίζουμε με εκλεγμένους συνδικαλιστές από την Αθήνα να κατέβουμε στην Πάτρα και να στηρίξουμε το συλλαλητήριο. Θέλουμε να είναι ένα πετυχημένο συλλαλητήριο που θα βάλει τις βάσεις για την κλιμάκωση. Γιατί ξέρουμε πως αν θέλουμε να κρατήσουμε τους συμβασιούχους στη δουλειά αυτό σημαίνει απεργιακή κλιμάκωση την επόμενη περίοδο”, ανέφερε στην ΕΑ ο Χρίστος Αργύρης, γιατρός στο Γεννηματάς και μέλος του Συντονιστικού των Νοσοκομείων. “Θα έπρεπε η αγωνιστική κλιμάκωση να έρθει και να συνδεθεί με την απεργία που κάνουν τα ασφαλιστικά ταμεία στις 12 Φλεβάρη. Χρειάζεται να ενώσουμε τους αγώνες μας από τα διαφορετικά κομμάτια του δημόσιου τομέα που δίνουν μάχη να κρατηθούν στη δουλειά. Και επίσης θέλουμε η ΠΟΕΔΗΝ να πάρει απόφαση πως συμμετέχει και οργανώνει την απεργία στις 8 Μάρτη, μέρα της γυναίκας, για να παλέψουμε όλοι μαζί απεργιακά ενάντια στις σεξιστικές διακρίσεις”. 

“Το Καραβάνι της Υγείας έρχεται ξανά στην Πάτρα για δεύτερη φορά και καλά κάνει που έρχεται γιατί τα προβλήματα και οι ελλείψεις στα νοσοκομεία της Πάτρας και όλης της Δυτ. Ελλάδας είναι τραγικά. Πρόσφατα κυκλοφόρησε απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου του Ρίου που προσπαθούν να μπαλώσουν τις τρύπες σε ολόκληρες ΜΕΘ χωρίς προσλήψεις αλλά με εσωτερικές μεταφορές προσωπικού. Στη Ζάκυνθο οι ίδιες ακριβώς ελλείψεις οδηγούν σε θανάτους λόγω της αδυναμίας να λειτουργήσει η ΜΕΘ του νησιού. Τις τελευταίες μέρες με την προκήρυξη του Συντονιστικού Νοσοκομείων έχουμε κάνει εξορμήσεις ενημέρωσης και ετοιμαζόμαστε να δώσουμε βροντερό παρών και στην απεργιακή διαδήλωση την Πέμπτη 31/1 στις 8.30πμ στην είσοδο του νοσοκομείου Αγ. Αντρέας στην Πάτρα”, μας είπε ο Νεκτάριος Χάινταρ, φοιτητής Ιατρικής στην Πάτρα.