Δημοτικές εκλογές
«Ανταρσία στην Πάτρα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή»: Aνοιχτή σύσκεψη

Σε ανοιχτή σύσκεψη καλεί η «Ανταρσία στην Πάτρα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» την Κυριακή 10/2, 6μμ στην ΕΒΕ (Αράτου 21,πλ.Ολγας) για την οργάνωση του εκλογικού κατεβάσματος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. ‘Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα το κάλεσμα:

«Ίσως να βρισκόμαστε στην πιο μακρά προεκλογική περίοδο. Μια περίοδο που όλες οι αστικές δυνάμεις θα ήθελαν να καθοριστεί από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και τους υποτιθέμενους μνημονιάκους “μονόδρομούς”. Αλλά η πραγματικότητα ευτυχώς δεν καθορίζεται από τις κραυγές της δεξιάς ή τις προσαρμογές της κυβέρνησης. Καθορίζεται από τους χιλιάδες καθηγητές, αναπληρωτές και μόνιμους, που πλημμύρισαν τους δρόμους όλων των πόλεων. Από τους απεργούς που διεκδικούν μονιμοποιήσεις, διεκδικούν να πάρουμε πίσω όλα όσα μας στέρησαν τα μνημόνια. 

 Αυτή είναι η δύναμη που μπορεί και πρέπει να καθορίσει τις εξελίξεις μέχρι τις εκλογές του Μάη και μετά από αυτές. Καθήκον της Αριστεράς είναι να δυναμώσει αυτούς τους αγώνες, να τους συντονίσει, να τους δώσει αντικαπιταλιστική προοπτική. Σε αυτό το καθήκον θέλει να ανταποκριθεί η Ανταρσία στην Πάτρα, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή. Η πόλη του Νίκου Τεμπονέρα ήταν στην καρδιά αυτών των μαχών και πρέπει να συνεχίσει να είναι... 

Ταυτόχρονα μπροστά μας έχουμε πολιτικές μάχες. Το αντιφασιστικό κίνημα στην Πάτρα δεν έχει αφήσει τους φασίστες να ριζώσουν στην πόλη. Πρωτοστατήσαμε σε αυτή την μάχη και θα την συνεχίσουμε και ενόψει του τέλους της δικής της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Σταθήκαμε στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων και θα συνεχίσουμε. Στις εργατογειτονιές του Λαδόπουλου δεν επιτρέπεται να γίνονται σκούπες. Πρέπει ο Δήμος να πάρει την πρωτοβουλία να στηρίξει πρόσφυγες και μετανάστες, ανοίγοντας σπίτια, σχολεία νοσοκομεία για αυτούς, σπάζοντας τη ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης – φρούριο. Έχουμε να δυναμώσουμε με κάθε τρόπο την πάλη του LGBTQ κινήματος. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την γυναικεία απελευθέρωση, οργανώνοντας ένα κίνημα που θα διεκδικεί όχι μόνο ίσα δικαιώματα στην δουλειά αλλά και σταμάτημα των σεξιστικών επιθέσεων και δομές που θα παίρνουν από πάνω τους το βάρος της φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων.

 Όλες και όλους που δώσαμε μαζί αυτές τις μάχες σας καλούμε να οργανώσουμε την συνέχεια. Η «Ανταρσία στην Πάτρα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή» θα πάει στην μάχη των εκλογών για να φέρει την φωνή αυτών των κινημάτων σε κάθε γειτονιά της πόλης και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Για να δυναμώσουμε την εργατική εναλλακτική και την αντικαπιταλιστική αριστερά. Για να τα πάρουμε όλα πίσω”.