Δημοτικές εκλογές
"Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη": Καταγγέλουμε την ναζιστική βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου

Με ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» καταγγέλλει τη βεβήλωση του μνημείου του εβραϊκού νεκροταφείου στο ΑΠΘ. Όπως αναφέρει:

«Οι θρασύδειλοι φασίστες βεβήλωσαν για άλλη μια φορά το μνημείο, ενώ την προηγούμενη μέρα είχαν προσπαθήσει να εισβάλλουν στον ΕΚΧ “Σχολείο” και στη φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος έχουν αποθρασυνθεί από την εθνικιστική εκστρατεία της ΝΔ και του υπόλοιπου συρφετού της ακροδεξιάς για το Μακεδονικό. Οι επιθέσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια των προηγούμενων επιθέσεων στην κατάληψη Libertatia, στον Μπουτάρη, σε ομοφυλόφιλους, σε αντιφασίστες αγωνιστές της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η συστηματική αδράνεια της Αστυνομίας απέναντι στις φασιστικές συμμορίες αποδεικνύει ότι η “συνέχεια του κράτους” που υπηρετεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ασυλία για κάθε ακροδεξιό τραμπούκο. Δεν είναι τυχαίο ότι η δίκη της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει μέρα με τη μέρα τους δεσμούς των νεοναζί με την Αστυνομία και τους κρατικούς μηχανισμούς. Δεν θα περάσουν! 

Καλούμε τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις και τα κόμματα της Αριστεράς να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη, να απομονώσουμε τις εθνικιστικές κραυγές και να στείλουμε τους φασίστες στη φυλακή, με επόμενο μεγάλο σταθμό τον διεθνή ξεσηκωμό κατά του φασισμού και του ρατσισμού στις 16 Μάρτη».