Εργατικό κίνημα
Συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί

Σε νέα τρίωρη στάση εργασίας, σε κάθε βάρδια, και συγκέντρωση στη 1μμ στο Υπουργείο Παιδείας καλεί την 1η Φλεβάρη η ΔΟΕ. Για την οργάνωση της απεργίας αλλά και για την οργάνωση γενικών συνελεύσεων που θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση, γίνεται σύσκεψη  διδασκαλικών συλλόγων και ΕΛΜΕ την Πέμπτη 31/1 στις 6.30μμ στα γραφεία της ΔΟΕ. 

Η νέα στάση εργασίας ήρθε κάτω από την πίεση των χιλιάδων αναπληρωτών που μετά τις τρεις απεργιακές κινητοποιήσεις των προηγούμενων εβδομάδων ζητούν συνέχεια του αγώνα ενάντια στο “προσοντολόγιο” και το νόμο Γαβρόγλου.

Η οργή ήταν ορατή για άλλη μια φορά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που κάλεσε το Συντονιστικό των Αναπληρωτών και των Αδιόριστων Εκπαιδευτικών το Σάββατο 26/1 στα Προπύλαια. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας με τα πανό τους μέχρι το Σύνταγμα και τη Βουλή.  "Ο νόμος Γαβρόγλου θα μείνει στα χαρτιά", ήταν ένα από τα βασικά συνθήματα που φώναζαν ενώ μαζί τους για άλλη μια φορά είχαν τους φοιτητές αλλά και εργαζόμενους από άλλους κλάδους του δημόσιου τομέα, όπως από το ΥΠΠΟ, που παλεύουν και αυτοί για μονιμοποιήσεις. Με το πανό τους διαδήλωσαν υγειονομικοί από το Συντονιστικό των Νοσοκομείων ενώ στην διαδήλωση πήρε μέρος και αντιπροσωπεία του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια. 

“Σαν φοιτητές συνδεόμαστε με αυτές τις μάχες γιατί παρόμοιες επιθέσεις γίνονται και στους δικούς μας καθηγητές. Στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής υπάρχουν τμήματα που ακόμα και σήμερα, στα τέλη Γενάρη δεν έχουν καθηγητές. Αλλά εκτός από τα προβλήματα στην ίδια την εκπαίδευση, μέσα σε αυτή τη μάχη σαν φοιτητές αναγνωρίζουμε το μέλλον μας, το τι ακριβώς θα βρούμε και εμείς μπροστά μας όταν θα γίνουμε εργαζόμενοι. Είναι ανάγκη να μπούμε όλοι μαζί σε αυτό το αγώνα”, δήλωσε στην ΕΑ η Παναγιώτα Ζιντίλη, φοιτήτρια στο Πάντειο που διαδήλωνε με το πανό των φοιτητών του ΣΕΚ. 

Συνελεύσεις

“Συνεχίζουμε τον αγώνα για διορισμούς και μονιμοποιήσεις των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Και τον αγώνα αυτόν τον συνδέουμε με όλες τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, με την επαναφορά του ωραρίου στα επίπεδα του 2013, με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και την καταβολή των δώρων. Τις επόμενες μέρες χρειάζεται να ξεσηκώσουμε με τοπικές συνελεύσεις τους συναδέλφους. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ πρέπει να καλέσουν σε Ολομέλειες των Προέδρων και να βάλουν πρόγραμμα δράσης για να μπλοκάρουμε το νόμο του Γαβρόγλου", ανέφερε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Ντίνα Γκαρανέ από τη Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας και το Δίκτυο εκπαιδευτικών - Η Τάξη μας. "Χρειάζεται να συντονίσουμε τις δράσεις μας και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, όπως στα νοσοκομεία, που παλεύουν για Μόνιμους Μαζικούς Διορισμούς. Επόμενο ραντεβού θα πρέπει να είναι στις 12 Φλεβάρη μαζί με τους εργαζόμενους στα Ασφαλιστικά Ταμεία που θα απεργήσουν και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με βασικό αίτημα τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων. Ταυτόχρονα πρέπει να βάλουμε στην ατζέντα του πανεκπαιδευτικού κινήματος την απεργία στις 8 Μάρτη. Η ημέρα της γυναίκας φέτος θέλουμε να είναι μια μεγάλη απεργία με συγκέντρωση στις 2μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στην εκπαίδευση οι γυναίκες είναι πλειοψηφία. Θέλουμε χιλιάδες συναδέλφισσες και συνάδελφοι να κατέβουν με απεργία εκείνη τη μέρα στο δρόμο παλεύοντας ενάντια στο σεξισμό και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, για ίση αμοιβή σε ίση εργασία, λεφτά για την Παιδεία και την Υγεία, για παιδικούς σταθμούς με μόνιμες και μαζικές προσλήψεις, μόνιμους μαζικούς διορισμούς στην δημόσια Παιδεία", υπογράμμισε η Ν. Γκαρανέ.