Εργατικό κίνημα
Ασφαλιστικά ταμεία: Απεργία 12 Φλεβάρη

24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΟΕΚ, ΟΕΕ, ΟΑΕΔ, κ.ά) θα είναι η 12 Φλεβάρη. Την απεργία κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) διεκδικώντας γερή χρηματοδότηση για τους οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής, προσλήψεις ενάντια στην εντατικοποίηση και καταστρατήγηση των όρων εργασίας και μια σειρά από άλλα συνδικαλιστικά και εργασιακά ζητήματα. 

“Οι εργαζόμενοι στους διάφορους κοινωνικούς οργανισμούς ζουν τραγικές συνθήκες εργασίας. Οι άγριες περικοπές όλων αυτών των ετών έχουν δημιουργήσει απίστευτα προβλήματα. Μιλάμε για διάλυση των οργανισμών και αδυναμία χρηματοδότησης ακόμα και βασικών καθημερινών συνθηκών για την ίδια την εργασία. Σε πολλά κτήρια και οργανισμούς δεν υπάρχουν ούτε θέρμανση ή κλιματισμός. Η εντατικοποίηση και η πίεση είναι τόσο μεγάλη που υπάρχει μεγάλο ποσοστό συναδέλφων που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και ζει με ψυχοφάρμακα”, δήλωσε στην ΕΑ ο Αντώνης Κουρούκλης, πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ. “Κάποιοι λένε πως αυτά που διεκδικούμε είναι συντεχνιακά. Δεν είναι καθόλου έτσι. Απέναντι στις άγριες περικοπές των τελευταίων ετών παλεύουμε για στελέχωση και υποδομές, για μισθούς αντίστοιχους των σύγχρονων αναγκών μας και για καλύτερες συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς μας”, τόνισε ο Α. Κουρούκλης.

Την Παρασκευή μετά την συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΠΟΚΠ θα ανακοινωθεί η ώρα και ο χώρος της απεργιακής συγκέντρωσης την ημέρα της 24ωρης απεργίας την Τρίτη 12 Φλεβάρη.

Ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια καλεί τα σωματεία της Υγείας και της εκπαίδευσης να στηρίξουν την απεργία των ασφαλιστικών ταμείων με συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.