Εργατικό κίνημα
Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια και Συντονιστικό Νοσοκομείων: Κοινός Συντονισμός

Σε κοινή συνέλευση καλούσαν ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια και το Συντονιστικό Νοσοκομείων το απόγευμα της Τρίτης 12/11, στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας, προκειμένου να οργανώσουν τα βήματα συντονισμού κι οργάνωσης των αγώνων του επόμενου διαστήματος. 

Όπως τόνισαν στην Εργατική Αλληλεγγύη αγωνιστές κι αγωνίστριες του Συντονισμού, είναι μια σημαντική συνεδρίαση γιατί τα μέτωπα που ανοίγουν είναι μεγάλα. 

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εξήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Ο Χατζηδάκης φορώντας “οικολογική” μάσκα, μιλάει για απολιγνιτοποίηση προκειμένου να ανοίξει το δρόμο στους Μυτιληναίους και στους κερδοσκόπους των «ανανεώσιμων» πηγών ενέργειας. 

Χτύπημα

Το ότι δεν νοιάζονται για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά για το χτύπημα  των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ (και όχι μόνο), φαίνεται από την κατάργηση των συμβάσεων των μελλοντικών εργαζομένων της και την απόλυση ενός μεγάλου μέρους των παλιών εργαζομένων με τη μορφή της εθελούσιας εξόδου. 

Παράλληλα η κυβέρνηση φέρνει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, σύμφωνα με τις οποίες οι συντάξεις δεν θα είναι κοινωνικό δικαίωμα και κατάκτηση πλέον, αλλά θα καθορίζονται με βάση τις ασφαλιστικές εισφορές του κάθε εργαζόμενου φέρνοντας ταυτόχρονα την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. 

Συνέχεια έχει και το μέτωπο για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων απεργούν στις 27 Νοέμβρη, ενώ σε εξέλιξη είναι η μάχη στον Άγιο Σάββα ενάντια στις απολύσεις του προέδρου του σωματείου και των επικουρικών γιατρών. 

Η οργάνωση του συντονισμού, της συμπαράστασης και της κλιμάκωσης αυτών των αγώνων θα είναι τα ζητήματα που θα συζητηθούν.