Εργατικό κίνημα
ΛΑΡΚΟ: Όχι άλλοι νεκροί εργάτες

Γιώργος Ψαράς, 55 ετών, πατέρας τριών παιδιών. Εργάτης στη ΛΑΡΚΟ. Σκοτώθηκε το πρωί της Τετάρτης 6/11, όταν έγινε έκρηξη στο τμήμα του εργοστασίου που δούλευε. Ένας ακόμη που έχασε τη ζωή του στη δουλειά, επειδή τα αφεντικά δεν δίνουν καν τα στοιχειώδη από τα εκατομμύρια των κερδών τους, για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους. Σε απεργία από το μεσημέρι της Τετάρτης 6/11 έως το πρωί της Παρασκευής 7/11 προχώρησαν οι συνάδελφοί του. 

“Έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ, όπως και σε άλλους χώρους το τελευταίο διάστημα έχει ξεφύγει, τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων είναι κόστος περιττό για την εργοδοσία, με αποτέλεσμα να μας οδηγούν καθημερινά σαν ζώα στα κρεματόρια τους” καταγγέλει το Συνδικάτο Μετάλλου. 

Τελείως υποκριτικά, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χατζηδάκης, δήλωσε “συγκλονισμένος” καθώς και ότι “θα αποδοθούν ευθύνες”. Τι σήμαινε αυτό; Την ποινική δίωξη έξι συναδέλφων του δολοφονημένου εργάτη με κακουργηματικές κατηγορίες. “Η απόφαση του κυρίου εισαγγελέα... έμμεσα βγάζει λάδι αυτούς που με πολιτική απόφαση έχουν στραγγαλίσει τη ΛΑΡΚΟ οικονομικά. Και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ΛΑΡΚΟ να έχει μετατραπεί σε ένα κρεματόριο” τονίζει το Συνδικάτο Μετάλλου του ν. Φθιώτιδας, και δηλώνει “ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε να κατηγορούνται οι εργαζόμενοι που από τη φύση της εργασίας τους ήταν δίπλα στους σκοτωμένους συναδέλφους και σκοτώνονται και οι ίδιοι”.