Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Η δίκη της Χρυσής Αυγής: Στις 18 Δεκέμβρη συνεδριάζει ξανά το δικαστήριο

Την επόμενη και τελευταία μέρα της αποδεικτικής διαδικασίας (7/11, 399η συνεδρίαση) η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου (!) υποστηρίζοντας ότι για την ύπαρξη της εγκληματικής οργάνωσης πρέπει να αποδεικνύεται το οικονομικό κίνητρο, σύμφωνα με τη σύμβαση του Παλέρμο. 

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Θ. Καμπαγιάννης, Κ. Παπαδάκης και Θ. Θεοδωρόπουλος απέδειξαν με πλήθος επιχειρήματα ότι η σύμβαση υποχρεώνει τα κράτη μέλη της ΕΕ να ποινικοποιούν τουλάχιστον τις οργανώσεις με οικονομικό κίνητρο, ταυτόχρονα όμως κάθε χώρα μπορεί να ποινικοποιήσει και οποιαδήποτε άλλη μορφή εγκληματικής οργάνωσης θεωρεί απαραίτητο. Ο Θ. Θεοδωρόπουλος μάλιστα τόνισε ότι είναι τόσο συντριπτικά τα στοιχεία σε βάρος της ΧΑ που μόνο τέτοια επιχειρήματα έχουν πλέον, ενώ αναρωτήθηκε γιατί να μην γλιτώσουμε τόσα χρόνια δίκης, αν πραγματικά πίστευαν οι υπερασπιστές ότι κάτι τέτοιο ισχύει. 

Την ίδια μέρα εξετάστηκε επίσης το πρωτότυπο έγγραφο που βρέθηκε στο σπίτι του Παππά και διαπιστώθηκε ότι έχει ακριβώς την ίδια σφραγίδα με το αυθεντικό καταστατικό που έχει καταθέσει στο δικαστήριο ο Δ. Ψαρράς. Στις 18 Δεκέμβρη το δικαστήριο θα συνεδριάσει για να ανακοινωθεί η ημερομηνία της εισαγγελικής πρότασης.