Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Aνοιχτή επιστολή στο δήμαρχο Αθήνας

Ανοιχτή επιστολή στον Κώστα Μπακογιάννη απέστειλε η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας για “την εντεταλμένη σύμβουλο Παιδείας κ.Δήμητρα-Ινες Αγγελή-Λυκούδη και την επιμονή της να μην δοθούν αίθουσες στο σχολείο των παιδιών της Πακιστανικής κοινότητας” -θυμίζοντας την ομιλία της στη ρατσιστική σύναξη πριν από το δολοφονικό πογκρόμ της Χ.Α στους δρόμους της Αθήνας τον Μάιο 2011:

"Και να που η Πλατεία Βικτωρίας, με αυτές τις τρεις μικρές κινητοποιήσεις, είναι άδεια σήμερα, είναι καθαρή, μόνο περιστέρια. Αυτή είναι το ξεκίνημα να καθαρίσει όλη περιοχή”... 

Απόσπασμα της ομιλίας της νυν δημοτικής συμβούλου του Κώστα Μπακογιάννη (τότε κοινοτική σύμβουλος του Κακλαμάνη στο 6ο διαμέρισμα του Δήμου Αθήνας) στη ρατσιστική συγκέντρωση στις 12 Μάη 2011, η οποία κατέληξε στο πογκρόμ κατά των μεταναστών, με ένα νεκρό και δεκάδες τραυματίες μετανάστες από επιθέσεις χρυσαυγιτών. Μίλησε μετά τον Κασιδιάρη, με παρόντα τον Παναγιώταρο και όλη την Χρυσή Αυγή που καθοδηγούσε την ρατσιστική σύναξη. Στο σχετικό βίντεο που υπάρχει στο διαδίκτυο, ο “παρουσιαστής” αναγγέλλει ότι μόνο δύο κοινοτικοί σύμβουλοι ήταν παρόντες, η Δήμητρα-Ινές Αγγελή-Λυκούδη και ο χρυσαυγίτης Αθανασάκος.

Το ίδιο δίδυμο Αγγελή-Λυκούδη και Αθανασάκος όλως τυχαία ξαναεμφανίζεται (2015) στην Πλατεία Βικτωρίας σε αποτυχημένη ρατσιστική σύναξη “των καταστηματαρχών” για να διώξουν τους πρόσφυγες που βρέθηκαν στην πλατεία. Την ίδια περίοδο χιλιάδες Αθηναίοι έτρεχαν και βοηθούσαν τις προσφυγομάνες με τα παιδιά στις γειτονιές και εμπόδισαν τις ρατσιστικές εξορμήσεις των χρυσαυγιτών και των ακροδεξιών.

Σοβαρά, κύριε Μπακογιάννη, επιμένετε να σιωπάτε για την εντεταλμένη σύμβουλο Παιδείας κ.Δήμητρα-Ινες Αγγελή-Λυκούδη και την επιμονή της να μην δοθούν αίθουσες στο σχολείο των παιδιών της Πακιστανικής κοινότητας”;