Εργατικό κίνημα
Συνέδριο ΠΟΣΠΕΡΤ: Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα

Το 31ο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/11.

“Κυρίαρχο θέμα του συνεδρίου ήταν το πραξικόπημα κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ από τη σύμπραξη τριών σωματείων, της ΕΕΕ, του σωματείου των τεχνικών ΠΑΣΥΜΗΤΕ και του σωματείου των μουσικών ΣΕΚΟΧΕΡΤ. Η διοίκηση της ΕΡΤ δέχτηκε την έναρξη συνομιλιών για την υπογραφή ΣΣΕ με τα τρία αυτά σωματεία και την προηγούμενη μέρα του συνεδρίου έγινε η πρώτη συνάντηση. Αυτή τη στιγμή τα τρία αυτά σωματεία, που αποτελούν και τη μειοψηφία των εργαζομένων της ΕΡΤ, διαπραγματεύονται τη ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους αφήνοντας την ομοσπονδία να είναι απλός θεατής” μετέφερε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Άννα Τσινίκα, εργαζόμενη στην ΕΡΤ και μέλος της Αριστερής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων ΕΡΤ.

“Μέσα σε κλίμα έντονων διαφωνιών γι' αυτό το θέμα κινήθηκε το συνέδριο αλλά και κοινής παραδοχής ότι όλοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης που επιτίθενται στα συνδικάτα, συρρικνώνουν τις δομές και προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις. Όλοι παραδεχτήκαμε πως το μείζον ζήτημα για αγωνιστική δράση είναι οι προσλήψεις, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός της ΕΡΤ και κυρίως των περιφερειακών σταθμών και το πάγωμα των εργολαβιών. Όμως παραμένει η απορία για το πως θα πάμε σε αυτό τον αγώνα. Θα πάμε διχασμένοι και διασπασμένοι ή θα πάμε ενωμένοι στηρίζοντας και ενισχύοντας τον θεσμό της ομοσπονδίας” τονίζει η Α.Τσινίκα. 

H Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζομένων πρότεινε με τις παρεμβάσεις της και την προκήρυξη που μοιράστηκε: “Απέναντι στις φωνές που υποστηρίζουν ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ πρέπει να σταματήσει να έχει μέλη στα ιδιωτικά κανάλια, εμείς λέμε ότι είναι δύναμη οι συνάδελφοί μας στον ιδιωτικό τομέα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε κοινές επιθέσεις και θα πρέπει να παλέψουμε μαζί, ενωμένοι. Να ξεκινήσουμε καμπάνια σε όλα τα συνδικάτα καταγγέλλοντας την επίθεση στην ΠΟΣΠΕΡΤ και στον συνδικαλισμό στα ΜΜΕ, με ψηφίσματα αλληλεγγύης, στήριξης, συνεντεύξεις Τύπου κλπ. Να βάλουμε μπροστά ένα απεργιακό πρόγραμμα με κεντρικά αιτήματα: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ. Να σταματήσει το αίσχος των εργολαβιών. Yπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στην ΕΡΤ από την ΠΟΣΠΕΡΤ. Να ξεκινήσουμε κύκλο γενικών συνελεύσεων σε όλα τα σωματεία της ΕΡΤ μέχρι τα τέλη Νοέμβρη. Να αποφασίσουμε 48ωρη απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη και στη συνέχεια αν δεν υποχωρήσει η διοίκηση να κλιμακώσουμε”.