Περιβάλλον
Μάχες για το περιβάλλον και τις γειτονιές μας: Ραφήνα

Την ίδια μέρα που εκδόθηκε η απόφαση για τον Ποδονίφτη εκδικαζόταν στο ΣτΕ και η προσφυγή ενάντια στον εγκιβωτισμό του Μεγάλου Ρέματος της Ραφήνας. Κάτοικοι και αγωνιστές ενάντια στην καταστροφή των ρεμάτων βρέθηκαν από νωρίς απ’ έξω με τα πανό τους, ενημερώνοντας τον κόσμο με κείμενα και προκηρύξεις για μια από τις πιο καταστροφικές παρεμβάσεις με τον πολύ βαρύ εγκιβωτισμό που στην ουσία θα καταστρέψει κάθε μορφή ζωής στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας.

“Πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση και τώρα περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ γύρω στα Χριστούγεννα”, αναφέρει στην ΕΑ η Εμμανουέλα Τερζοπούλου από την Επιτροπή ενάντια στην καταστροφή του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.

“Εκείνη την ημέρα της εκδίκασης για το Μεγάλο Ρέμα έτυχε να ανακοινώνεται η απόφαση για τον Ποδονίφτη. Είναι σημαντική γιατί δεν είναι απλά αναβλητική ως προς το έργο, όπως ήταν η απόφαση για το ρέμα της Πικροδάφνης, αλλά πλήρως ακυρωτική. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν θέλουν να προχωρήσουν θα χρειαστούν καινούριες μελέτες, καινούριες δημοπρασίες και διαγωνισμούς από την αρχή. 

Ταυτόχρονα όμως είναι και ένα σημαντικό χτύπημα στις πολιτικές που συνεχίζονται τόσο από την Περιφέρεια όσο και από το Υπουργείο Υποδομών και έχουν σαν κεντρικό σχεδιασμό την κάλυψη, τον εγκιβωτισμό και την καταστροφή των ρεμάτων. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας με ενημερώσεις και κινητοποιήσεις για να τους σταματήσουμε”.